Thumbnail
Κοιμηθήτε με τα σκυλάκια σας

Το λένε και οι ερευνητές.  Η ύπαρξη των σκύλων στην κρεβατοκάμαρά μας, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου μας 

Τώρα μπορείτε να ηρεμήσετε αν είχατε κάποιο ερωτηματικό για τα αποτελέσματα του να κοιμάτε ο σκύλος σας στο κρεβάτι σας.

 Οι επιστήμονες  κατέληξαν ότι ο ύπνος με τα κατοικίδια ζώα δημιουργεί ένα αίσθημα άνεσης και ασφάλειας στους ανθρώπους, βοηθώντας τους να κοιμούνται πιο εύκολα.

Οι ειδικοί του Centre for Sleep Medicine, της κλινικής Mayo στην Αριζόνα εξέτασαν την επίδραση του ύπνου με ένα κατοικίδιο ζώο, στην ποιότητα του ύπνου.  

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Lois Krahn, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ύπαρξη κατοικίδιων ζώων στην κρεβατοκάμαρα προκαλεί μία διαταραχή» και συμπληρώνει: «Βρήκαμε ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν στην πραγματικότητα άνεση και ένα αίσθημα ασφάλειας από τον ύπνο με τα κατοικίδια ζώα τους».

Η μελέτη εξέτασε 40 υγιείς ενήλικες που συνήθιζαν να κοιμούνται με το σκύλο τους στο ίδιο δωμάτιο για πάνω από πέντε μήνες.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τις συνήθειες του ύπνου τόσο των συμμετεχόντων όσο και των σκύλων τους, για επτά νύχτες.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι ο ύπνος με τα σκυλιά βοήθησε μερικούς ανθρώπους να κοιμηθούν καλύτερα, ανεξάρτητα από τη ράτσα του σκύλου.

Οι ερευνητές, ωστόσο τόνισαν μία παρατήρηση.

Ο ύπνος με τους τετράποδους φίλους μας, μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα αρκεί να μην τους αφήνουμε να κοιμούνται κάτω από τα σκεπάσματά μας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ενήλικες που μοιράστηκαν το κρεβάτι τους με το κατοικίδιό τους, θυσίασαν την ποιότητα του ύπνου τους.

Ο Dr. Krahn καταλήγει: «Η σχέση μεταξύ των ανθρώπων και των κατοικίδιων ζώων τους έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου... Σήμερα, πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι μακριά από τα κατοικίδια ζώα τους για ένα μεγάλο μέρος της ημέρας, γι' αυτό επιζητούν να μεγιστοποιήσουν το χρόνο τους, μαζί τους, όταν είναι στο σπίτι. Η ύπαρξή τους στο υπνοδωμάτιο τη νύχτα είναι ένας εύκολος τρόπος να το επιτύχετε αυτό», ενώ ο ίδιος δεν παραλείπει να τονίσει:

«Και τώρα, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μπορούν να νιώσουν καλύτερα, γνωρίζοντας ότι τα ίδια δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τον ύπνο τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγγελίες Ενοικιάζεται μαζεμένες σε πίνακα για σπίτια
Επιστροφή ενοικίου 2024: Πότε και σε ποιους θα καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση
Στις 28 Νοεμβρίου θα δοθεί η εφάπαξ επιστροφή ενοικίου έως 800 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Επιστροφή ενοικίου 2024: Πότε και σε ποιους θα καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση
Ανιχνευτές μετάλλων
Χανιά: Ανιχνευτές μετάλλων στην κηδεία της 56χρονης (βίντεο)
Διπλός έλεγχος για την κηδεία της 56χρονης: ένας στην είσοδο του χωριού και ένας στην είσοδο της εκκλησίας - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας (βίντεο)
Χανιά: Ανιχνευτές μετάλλων στην κηδεία της 56χρονης (βίντεο)
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος
Επίθεση Μαρκόπουλου σε Παπαστεργίου: «Με τα ΕΛΤΑ υπήρξε αυτογκόλ – Θα έπρεπε εδώ και 4 μέρες να είχε τοποθετηθεί»
Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στη Νέα Δημοκρατία για το λουκέτο στα ΕΛΤΑ - «Κανένας δεν είναι τόσο πεφωτισμένος να αγνοεί την κοινωνία»
Επίθεση Μαρκόπουλου σε Παπαστεργίου: «Με τα ΕΛΤΑ υπήρξε αυτογκόλ – Θα έπρεπε εδώ και 4 μέρες να είχε τοποθετηθεί»