Thumbnail
Τι επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης

Νέος διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας είναι πλέον ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση με δημόσια αναγγελία για την πλήρωση της εν λόγω θέσης.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται και οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κ. Σακελλαρίδης "αφού υπάρχει μία διαρκής απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής, κοινωνικής και προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας, αλλά και ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον για την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων".

"Επιπλέον", συνεχίζει η ανακοίνωση, "με δεδομένο ότι το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στηρίζεται αποκλειστικά σε συνδρομές και χορηγίες των μελών και των υποστηρικτών του και δεν δέχεται κρατική ή διακρατική χρηματοδότηση, καθήκον του νέου διευθυντή είναι η ανάπτυξη του Τμήματος και η διασφάλιση της οικονομικής ανεξαρτησίας του σε μία δύσκολη χρονική περίοδο.

Στο άμεσο μέλλον, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, στην κατεύθυνση πάντα των διεθνών εκστρατειών του κινήματος, θα συνεχίσει τη δράση του σε θέματα σχετικά με την κατάσταση στη χώρα, όπως για παράδειγμα τα δικαιώματα των μεταναστών/ριών και προσφύγων, τα δικαιώματα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, την αστυνομική αυθαιρεσία και τα εγκλήματα μίσους".

Πρόεδρος του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου είναι η κ. Αναστασία Μπουρδάρα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα