Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Λαμία

Με αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο του κτιρίου, μηνύσεις από τη δημοτική αρχή και συλλήψεις εργαζομένων, ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμίας με θέμα την εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων και της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων του δήμου σε ιδιώτη. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή προχώρησε στην απόλυση και των 47 συμβασιούχων που δούλευαν στην καθαριότητα.

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, στη χτεσινή συνεδρίαση πήραν μέρος μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση, αστυνομικές δυνάμεις είχαν ήδη παραταχθεί μπροστά από το κτίριο απαγορεύοντας την είσοδο στους απολυμένους συμβασιούχους που διαμαρτύρονται για την απόφαση της δημοτικής αρχής, ενώ προχώρησαν και σε δύο συλλήψεις. Εξω από το κτίριο έμειναν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι καθώς και οι απολυμένοι συμβασιούχοι που δούλευαν στην καθαριότητα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, σωματείων και φορέων της περιοχής καθώς και της ΔΑΣ στην ΠΟΕ ΟΤΑ.

Αμέσως μετά η κινητοποίηση μεταφέρθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες. Οι εργαζόμενοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «παρακώλυση» της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος της ΕΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, Τάσος Χρονάς, κατήγγειλε κάθε υπεύθυνο για την αστυνομοκρατία και την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, ενώ δήλωσε ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής δεν θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των Λαμιωτών.

Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής είχαν διαφανεί από προχτές, Πέμπτη, όταν διέκοψε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κάλεσε την αστυνομία χωρίς να έχει δεχθεί την παραμικρή πρόκληση. Συνεχίζοντας στην ίδια ρότα κατέθεσε περισσότερες από δέκα μηνύσεις, με τις οποίες στοχοποιεί τους απολυμένους εργαζόμενους και συνολικά όποιον διαφωνεί και αντιστέκεται στις αντιλαϊκές επιλογές της.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλος
Μια τάξη γεμάτη ανάγκες και ένας δάσκαλος χωρίς στήριξη
Η καθημερινότητα στην τάξη δεν είναι απλώς μάθημα και βιβλία· είναι ένας μικρόκοσμος γεμάτος διαφορετικές ιστορίες, ανάγκες και προκλήσεις. Ο...
Μια τάξη γεμάτη ανάγκες και ένας δάσκαλος χωρίς στήριξη
Ντόναλντ Τραμπ
Συνεχίζεται η πολεμική ρητορική Τραμπ για το Ιράν: «Η στρατιωτική συντριβή συνεχίζεται»
Σε τεντωμένο σκοινί η εκεχειρία ΗΠΑ-Τεχεράνης: Το τελεσίγραφο Τραμπ από την Κίνα
Συνεχίζεται η πολεμική ρητορική Τραμπ για το Ιράν: «Η στρατιωτική συντριβή συνεχίζεται»
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Απομάκρυνση διευθυντή σχολείου στην Αττική με απόφαση Διεύθυνσης Εκπαίδευσης
Η απόφαση ελήφθη κατόπιν ομόφωνης γνωμοδότησης του ΑΠΥΣΔΕ Αττικής Απαλλάχθηκε Διευθυντής Γυμνασίου στην Αττική για πλημμελή άσκηση καθηκόντων
Απομάκρυνση διευθυντή σχολείου στην Αττική με απόφαση Διεύθυνσης Εκπαίδευσης