Thumbnail
Στην "γλύκα" της λοταρίας επενδύει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να περιορίσει τη φοροδιαφυγή

Ειδικότερα, στην κληρωτίδα θα μπαίνουν όλες οι αποδείξεις που αντιστοιχούν σε ένα φορολογούμενο. Κάθε απόδειξη θα αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο ΑΦΜ, ενώ τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα από την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των τραπεζών, μέσω των οποίων γίνονται οι δαπάνες με πλαστικό χρήμα.

Κάθε μήνα η κυβέρνηση θα δίνει ως έπαθλο σε 1.000 πολίτες που κάνουν συναλλαγές με κάρτες και συλλέγουν αποδείξεις συνολικό ποσό 1 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1.000 ευρώ στον καθένα. Όμως αυτό που περιμένει το υπουργείο είναι σε πρώτη φάση να εισπράττει από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος που θα αποκαλύπτεται με τις συναλλαγές μέσω καρτών τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ κάθε μήνα.

Σε ετήσια βάση οι πολίτες θα μοιράζονται κέρδη 12 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή το κράτος επιδιώκει να εισπράξει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής τουλάχιστον 2,4 δισ. ευρώ. Αν και οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος τα 1.000 ευρώ είναι ελάχιστες για το κράτος το όφελος από το κυνήγι αποδείξεων εκατομμυρίων πολιτών θα είναι πολλαπλάσιο.

Τα 1.000 ευρώ αυτά θα είναι αφορολόγητα όπως προβλέπεται σε τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα, καθώς στα έπαθλα των κληρώσεων δεν θα επιβάλλεται ο φόρος που παρακρατείται στα κέρδη από τυχερά παιχνίδια.

Τέλος, στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν να υπάρξουν και επιπλέον κληρώσεις χρηματικών ποσών προκειμένου οι πολίτες να έχουν κίνητρο να ζητούν αποδείξεις, ακόμη και αν έχουν «κτίσει» το ποσό για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο και να μην πληρώσουν πρόσθετο φόρο 22%.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καφές
Προσοχή στον συνδυασμό: Ποια φάρμακα δεν πρέπει να παίρνεις με καφέ
Ο αγαπημένος σου καφές μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων ή και να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες
Προσοχή στον συνδυασμό: Ποια φάρμακα δεν πρέπει να παίρνεις με καφέ
Τεχνητή Νοημοσύνη
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς
Η κυβέρνηση της Αγγλίας ενθαρρύνει τη χρήση AI για βαθμολόγηση και επικοινωνία με γονείς – Με σαφείς οδηγίες για τα σχολεία
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς