Thumbnail
Σε κατασχέσεις καταθέσεων ακόμη και για 100 ευρώ προχωρεί η Εφορία προκειμένου να εισπράξει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί για να μειωθεί ο δυσθεώρητος όγκος ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπερνά αυτήν την στιγμή τα 95,18 δισ. ευρώ.  

Ωστόσο στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχουν ρίξει το βάρος στο κυνήγι μεγάλων οφειλετών, όμως αποδεικνύεται τελικά ότι το κράτος περισσότερα εισπράττει από όσους χρωστούν χαμηλά ποσά παρά από εκείνους που χρωστούν υπέρογκα ποσά καθώς περισσότεροι είτε έχουν πτωχεύσει τις επιχειρήσεις τους είτε φαίνονται φτωχοί.

Μόνο τον Μάιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή υπό κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, κατά 24.059.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», κάθε εργάσιμη μέρα του Μαΐου γίνονταν κατασχέσεις σε πάνω από 1.000 τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί έως το τέλος του έτους προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι των εσόδων.

Συνολικά ο αριθμός των οφειλών που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχεται σε 930.160 ενώ ο αριθμός των οφειλών στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχεται σε 1.619.875.

Από την αρχή του 2017 έως τα τέλη Μαΐου έγιναν 91.104 κατασχέσεις.

Πάντως, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν περιστατικά κατασχέσεων για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 50 - 100 ευρώ, και τόνισε: «Αν υπάρχει κάποια τέτοια κατάσχεση, τότε, σε αυτή την περίπτωση, ας έρθουν να το πούνε και σε εμάς και να το δούμε».

Πηγή: real.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρύτανης πανεπιστημίου της Γλασκώβης
Απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία για πρύτανη Πανεπιστημίου - Παρείχε στη Γάζα ιατρικές υπηρεσίες
«Με εμποδίζουν να εισέλθω στην Γαλλία» - Θα απευθυνόταν στη γαλλική Γερουσία για να περιγράψει την εμπειρία του ως γιατρός στη Γάζα
Απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία για πρύτανη Πανεπιστημίου - Παρείχε στη Γάζα ιατρικές υπηρεσίες
Πλανήτης Γη
«Ένας καλύτερος κόσμος αν...»
Σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία κανένα πολιτικό σύστημα, ούτε καμία κοινωνική μεταρρύθμιση ή επανάσταση δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σταθερές...
«Ένας καλύτερος κόσμος αν...»