Έτσι πλέον η προσέγγιση απο το Συνταγμα στην Αθηνάς, θα γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως, Καραγιώργη Σερβίας και Σοφοκλέους.
Ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας και της ανάδειξής του σε τρίγωνο – πρότυπο, ολοκλήρωσε σήμερα την πρώτη φάση πεζοδρομήσεων, αποδίδοντας σήμερα το πρωί στους πεζούς τέσσερις ακόμη δρόμους: τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Πολυκλείτου και Βλαχάβα (σκιασμένοι με κόκκινο χρώμα στον χάρτη).
"Κάνουμε μια σφαιρική παρέμβαση στον χώρο του ιστορικού κέντρου προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν ελεύθερο χώρο, οι καταστηματάρχες να κάνουν τη δουλειά τους και να επιστρέψει και η κατοικία στην περιοχή" είπε, μιλώντας στο News 24/7 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος στη συνέχεια περιηγήθηκε στους νέους πεζόδρομους. Όπως είπε "δεν θα επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων" προκειμένου ο χώρος να είναι ανοικτός.
Στους τέσσερις δρόμους που πεζοδρομηθηκαν, έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, φυτά και θέσεις ανάπαυσης, με τις πινακίδες να ξεκαθαρίζουν: "Παρκάρισμα εδώ; Ούτε να το σκέφτεσαι".
Η Ελίνα Κλαριδοπούλου, υπεύθυνη των δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τόνισε ότι το Ίδρυμα στηρίζει κάθε προσπάθεια που έρχεται να προσθέσει αξία στην καθημερινή λειτουργία της πόλης και στην αναβάθμιση της.
Στον έναν από τους τέσσερις νέους πεζόδρομους, στην οδό Πολυκλείτου, φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας δημιούργησαν ένα μικρό πάρκο στο σημείο όπου βρισκόταν μια θέση στάθμευσης. Μιλώντας στο news24/7 η καθηγήτριά τους κ. Μάρω Σίμου, εξήγησε πως με τη βοήθεια ενός ποδηλάτου, η μηχανική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική και ανάβει ο νυχτερινός φωτισμός, ενώ στον χώρο τοποθετήθηκε και ένα φωτοβολταϊκό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Βάζουν τους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν... και στις διακοπές!
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ