Thumbnail
Από την Πέμπτη αποκλειστικά για τους πεζούς

Ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας και της ανάδειξής του σε τρίγωνο – πρότυπο, ολοκληρώνει την πρώτο φάση πεζοδρομήσεων, αποδίδοντας από την ερχόμενη Πέμπτη στους πεζούς τέσσερις ακόμη δρόμους: τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Πολυκλείτου και Βλαχάβα (σκιασμένοι με κόκκινο χρώμα στον χάρτη).


«Πρόκειται για τέσσερις δρόμους που ενώ είναι θεσμοθετημένοι πεζόδρομοι, έως σήμερα παρέμεναν πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων, με στόχο τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε τρίγωνο - πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, την τροφοδοσία των καταστημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι».

Η αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας από τον δήμο Αθηναίων έχει ως αποκλειστικό δωρητή το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από την Πέμπτη 22 Ιουνίου δεν θα μπορούν πλέον να στρίβουν αριστερά από την οδό Πραξιτέλους προς τις οδούς Χρυσοσπηλιωτίσσης, Βύσσης και Νικίου. Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση των οχημάτων από το Σύνταγμα και τη Σταδίου προς την οδό Αθηνάς, μπορεί να γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως, Καραγιώργη Σερβίας και Σοφοκλέους.

Η πρώτη φάση πεζοδρομήσεων, μετά από σειρά συναντήσεων και ανταλλαγή απόψεων με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους, ξεκίνησε την 1η Απριλίου από τις οδούς Βύσσης και Καϊρη και συνεχίστηκε στις 8 Μαΐου, με τις οδούς Αγάθωνος και Καρόρη (σκιασμένοι με πράσινο χρώμα στον χάρτη).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος
Καρκίνος: Η μάχη μιας μητέρας και οι κραυγές των παιδιών της που δεν θα ξεχάσει ποτέ
«Μαμά, θα πεθάνεις;» Η αληθινή ιστορία μιας 29χρονης που πάλεψε με τον καρκίνο μεγαλώνοντας τα παιδιά της
Καρκίνος: Η μάχη μιας μητέρας και οι κραυγές των παιδιών της που δεν θα ξεχάσει ποτέ