Thumbnail
Τι βρήκαν στην περιοχή

Συνεχίζεται από το πρωί, με αμείωτη ένταση, η έρευνα της Ασφάλειας στο Μενίδι και ιδιαίτερα στον οικισμό Αυλίζα, με στόχο την ανεύρεση του όπλου από το οποίο έφυγε η αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 11χρονο μαθητή στην εκδήλωση του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών την Πέμπτη το βράδυ.

Το όπλο, σύμφωνα με τους επιτελείς της Ασφάλειας Αττικής, είναι καθοριστικό για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς είναι απαραίτητο στη βαλλιστική έρευνα που γίνεται στη βολίδα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του παιδιού και την σύγκριση με τους κάλυκες που βρέθηκαν σε οικόπεδο του οικισμού, στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου, όπου συνέβη η τραγωδία.

Στο οικόπεδο αυτό βρέθηκαν χτες το βράδυ συνολικά 18 κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Απο αυτούς οι εννέα, είναι διαμετρήματος 9 χιλιοστών και εξετάζεται η εκδοχή να προέρχονται απο το ίδιο πιστόλι που ρίχτηκε και η μοιραία σφαίρα το βράδυ της Πέμπτης, αλλά αυτό δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί χωρίς το όπλο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατα Ζωής, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζουν το ενδεχόμενο να σχετίζεται με την υπόθεση γλέντι σε σπίτι γνωστού Ρομά στην περιοχή, που γινόταν ταυτόχρονα με την εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο και είναι περίπου 500 μέτρα μακριά.

Το γλέντι είχε στηθεί καθώς δύο γυναίκες της οικογένειας, που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες για υπόθεση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών, δεν προφυλακίστηκαν και αφέθηκαν προχτές ελεύθερες απο τον εισαγγελέα.

Οι κάλυκες βρέθηκαν κατα την την έρευνα σε οικόπεδο περίπου 80 μέτρα από το σπίτι, αλλά δεν υπάρχουν μαρτυρίες οτι ρίχτηκαν πυροβολισμοί εκεί που γινόταν το γλέντι, ούτε έχει βρεθεί κάτι που να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μέχρι στιγμής.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πάντως, με αφορμή το συγκεκριμένο γλέντι, αναφέρουν οτι στην περιοχή είναι πολλά τα άτομα που συλλαμβάνονται κάθε τόσο, κυρίως για ναρκωτικά, αλλά και άλλες εγκληματικές πράξεις, αλλά σε λίγο καιρό αφήνονται ελεύθερα και συνεχίζουν την εγκληματική δραστηριότητα τους.

Σημειώνεται ότι και χτες, στο πλαίσιο των ερευνών για τον θανάσιμο τραυματισμό του μαθητή, συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών και οδηγούνται στον εισαγγελέα σήμερα. Οι προσαγωγές συνολικά έφτασαν τις 34, ενώ έγιναν και 22 έρευνες σε σπίτια.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 11 το πρωί, έπεσε η αυλαία της τραγωδίας, με την κηδεία του 11χρονου μαθητή, που έγινε μέσα σε βαρύ πένθος και οργή, στο νεκροταφείο Μενιδίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Βαθμολογίες κάτω από τη βάση... να φάνε και οι κότες! Μα τι συμβαίνει επιτέλους;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zesti (3)
Καύσωνας: Πότε τελειώνει το βασανιστικό θερμό κύμα – Η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά
Αλλαγή σκηνικού με ενίσχυση των ανέμων και πτώση 6-7°C – Πότε έρχεται η «ανάσα» δροσιάς σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο
Καύσωνας: Πότε τελειώνει το βασανιστικό θερμό κύμα – Η πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά
ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη για τις διαγραφές φοιτητών: «Δίκαιη και ευαίσθητη μεταρρύθμιση. Βάζουμε τάξη στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο»
Σοφία Ζαχαράκη, για την εφαρμογή της ρύθμισης διαγραφής ανενεργών φοιτητών: «Δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη μεταρρύθμιση. Βάζουμε τάξη και ενισχύουμε...
Σοφία Ζαχαράκη για τις διαγραφές φοιτητών: «Δίκαιη και ευαίσθητη μεταρρύθμιση. Βάζουμε τάξη στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο»
καθαριστρια σχολειο
Καθαριότητα στα σχολεία: 15.794 προσλήψεις σε 329 δήμους – Ποιους αφορά, πώς θα γίνουν
Εγκρίθηκαν από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις, τα κριτήρια και τη μοριοδότηση
Καθαριότητα στα σχολεία: 15.794 προσλήψεις σε 329 δήμους – Ποιους αφορά, πώς θα γίνουν
likeio.medium.jpg
Διεθνές Απολυτήριo: «Απαιτούμε κατάργηση των Τμημάτων ΙΒ» - Ξεσηκώνονται οι γονείς σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Με ψήφισμα η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καταγγέλλει την εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και απαιτεί ίσες...
Διεθνές Απολυτήριo: «Απαιτούμε κατάργηση των Τμημάτων ΙΒ» - Ξεσηκώνονται οι γονείς σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία