Thumbnail
Τι βρήκαν στην περιοχή

Συνεχίζεται από το πρωί, με αμείωτη ένταση, η έρευνα της Ασφάλειας στο Μενίδι και ιδιαίτερα στον οικισμό Αυλίζα, με στόχο την ανεύρεση του όπλου από το οποίο έφυγε η αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 11χρονο μαθητή στην εκδήλωση του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών την Πέμπτη το βράδυ.

Το όπλο, σύμφωνα με τους επιτελείς της Ασφάλειας Αττικής, είναι καθοριστικό για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς είναι απαραίτητο στη βαλλιστική έρευνα που γίνεται στη βολίδα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του παιδιού και την σύγκριση με τους κάλυκες που βρέθηκαν σε οικόπεδο του οικισμού, στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου, όπου συνέβη η τραγωδία.

Στο οικόπεδο αυτό βρέθηκαν χτες το βράδυ συνολικά 18 κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Απο αυτούς οι εννέα, είναι διαμετρήματος 9 χιλιοστών και εξετάζεται η εκδοχή να προέρχονται απο το ίδιο πιστόλι που ρίχτηκε και η μοιραία σφαίρα το βράδυ της Πέμπτης, αλλά αυτό δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί χωρίς το όπλο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατα Ζωής, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζουν το ενδεχόμενο να σχετίζεται με την υπόθεση γλέντι σε σπίτι γνωστού Ρομά στην περιοχή, που γινόταν ταυτόχρονα με την εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο και είναι περίπου 500 μέτρα μακριά.

Το γλέντι είχε στηθεί καθώς δύο γυναίκες της οικογένειας, που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες για υπόθεση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών, δεν προφυλακίστηκαν και αφέθηκαν προχτές ελεύθερες απο τον εισαγγελέα.

Οι κάλυκες βρέθηκαν κατα την την έρευνα σε οικόπεδο περίπου 80 μέτρα από το σπίτι, αλλά δεν υπάρχουν μαρτυρίες οτι ρίχτηκαν πυροβολισμοί εκεί που γινόταν το γλέντι, ούτε έχει βρεθεί κάτι που να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μέχρι στιγμής.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πάντως, με αφορμή το συγκεκριμένο γλέντι, αναφέρουν οτι στην περιοχή είναι πολλά τα άτομα που συλλαμβάνονται κάθε τόσο, κυρίως για ναρκωτικά, αλλά και άλλες εγκληματικές πράξεις, αλλά σε λίγο καιρό αφήνονται ελεύθερα και συνεχίζουν την εγκληματική δραστηριότητα τους.

Σημειώνεται ότι και χτες, στο πλαίσιο των ερευνών για τον θανάσιμο τραυματισμό του μαθητή, συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών και οδηγούνται στον εισαγγελέα σήμερα. Οι προσαγωγές συνολικά έφτασαν τις 34, ενώ έγιναν και 22 έρευνες σε σπίτια.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 11 το πρωί, έπεσε η αυλαία της τραγωδίας, με την κηδεία του 11χρονου μαθητή, που έγινε μέσα σε βαρύ πένθος και οργή, στο νεκροταφείο Μενιδίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...