Thumbnail
Δράσεις που προωθούν το βιβλίο και την ανάγνωση θα υλοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018, από την UNESCO.

Γι' αυτόν τον λόγο καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει σχετική πρόταση ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr, έως τις 12 Ιουνίου.

Οι προτάσεις, που θα υλοποιηθούν στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου, τις απογευματινές ώρες τις καθημερινές ή τα Σαββατοκύριακα, από την 1η Οκτωβρίου, θα αφορούν αφήγηση παραμυθιών, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, δρώμενα σε συνδυασμό με παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια εικονογράφησης βιβλίων, δημιουργία και στήριξη λεσχών ανάγνωσης, σχεδιασμό και δημιουργία ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, διοργάνωση ανταλλακτικών παζαριών βιβλίων, σεμινάρια για γονείς και ενήλικες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, εκπαιδευτικά-επιμορφωτικά προγράμματα για παιδιά, εκπαιδευτικούς, γονείς, δράσεις ψυχαγωγίας (π.χ. άθληση, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες), εκθέσεις, μαθητικά φεστιβάλ, κ.ά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος
Καρκίνος: Η μάχη μιας μητέρας και οι κραυγές των παιδιών της που δεν θα ξεχάσει ποτέ
«Μαμά, θα πεθάνεις;» Η αληθινή ιστορία μιας 29χρονης που πάλεψε με τον καρκίνο μεγαλώνοντας τα παιδιά της
Καρκίνος: Η μάχη μιας μητέρας και οι κραυγές των παιδιών της που δεν θα ξεχάσει ποτέ