Thumbnail

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μεταφέρονταν στο νοσοκομείο Χίου, χθες από το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στον καταυλισμό της Σούδας.

Συνολικά, μεταφέρθηκαν 50 άτομα, εκ των οποίων τελικά δύο παρέμειναν νοσηλευόμενοι.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η δηλητηρίαση προκλήθηκε από το μεσημεριανό γεύμα που ήταν κοτόπουλο με ρύζι, ενώ υγειονομικές υπηρεσίες έλαβαν δείγματα από το φαγητό προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της δηλητηρίασης.

Πάντως, εκφράζονται φόβοι για ύπαρξη μικροβίου σαλμονέλας.

Τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών, που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας, έχει αναλάβει το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων (NRC), το οποίο με τη σειρά του έχει αναθέσει την παρασκευή του συσσιτίου σε τοπική επιχείρηση.

Το NRC ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα