Thumbnail
Δείτε

Επέστρεψε για λίγο ο χειμώνας μέσα στον Απρίλιο και στη Δυτική Ελλάδα η βροχόπτωση είναι διαρκής τις τελευταίες ώρες, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Μάλιστα στα Καλάβρυτα χιονίζει.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες υπάρχει πιθανότητα τοπικά να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, προβλέπει για τα νότια της χώρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για σήμερα Σάββατο 22 Απριλίου, με έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης που εξέδωσε.

Από την πρόσκαιρη επιδείνωση αναλυτικότερα θα επηρεαστούν η Πελοπόννησος, η Κρήτη, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Ανατολική Στερεά.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ από το βράδυ προβλέπεται σταδιακή βελτίωση αρχικά από τη Δυτική Ελλάδα με τη θερμοκρασία την Κυριακή να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Πατρέων

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται αύριο Σάββατο 22/4 ο Δήμος Πατρέων με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με το υπ. αριθμ. : 2914 / 21.04.2017 Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Γ.Γ.Π.Π.

Το Προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, των Διευθύνσεων Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιον προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία σε άμεση και στενή συνεργασία με την Π.Υ & Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

• Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.

• Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

• Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

• Αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

• Να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο.

• Μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

• Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

• Μη πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 .
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγή φωτογραφιών: facebook/Γιώργος Μπέσκος

Πηγή: tempo24.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypnos
Καρδιακός κίνδυνος: Τι δείχνουν τα στοιχεία για όσους κοιμούνται αργά
Τα λεγόμενα "νυχτοπούλια" εμφανίζουν λιγότερο ευνοϊκό προφίλ υγείας σε σχέση με όσους λειτουργούν καλύτερα το πρωί.
Καρδιακός κίνδυνος: Τι δείχνουν τα στοιχεία για όσους κοιμούνται αργά
Γιάννης Παναγόπουλος
Υπόθεση Παναγόπουλου: Διευρύνεται η έρευνα – Στο μικροσκόπιο και πολιτικά πρόσωπα
Στο στόχαστρο συγγενικά πρόσωπα και ενδεχόμενες πολιτικές διασυνδέσεις – Παράλληλα η ποινική διερεύνηση για υπεξαίρεση και ξέπλυμα χρήματος
Υπόθεση Παναγόπουλου: Διευρύνεται η έρευνα – Στο μικροσκόπιο και πολιτικά πρόσωπα
proaulio
Χανιά: Άγρια επίθεση σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο από εξωσχολικό
Καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό από εξωσχολικό – Παρέμβαση και καταγγελία της ΕΛΜΕ Χανίων
Χανιά: Άγρια επίθεση σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο από εξωσχολικό
sarakostiano_trapezi.jpg
Ακριβαίνει η Σαρακοστή: «Φωτιά» οι τιμές στα θαλασσινά - Έως και 30% πιο ακριβό φέτος
Ανατιμήσεις στα θαλασσινά και βασικά προϊόντα πιέζουν τα νοικοκυριά ενόψει Καθαράς Δευτέρας
Ακριβαίνει η Σαρακοστή: «Φωτιά» οι τιμές στα θαλασσινά - Έως και 30% πιο ακριβό φέτος