Thumbnail
Μίκης Θεοδωράκης

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του («Μονόλογοι στις λυκαυγές»), ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε με φίλους, που κάλεσε στο σπίτι του στην Ακρόπολη, έκανε αναδρομή στη ζωή του και εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας.

«Σας χαιρετώ, δεν ξέρω πότε θα τα ξαναπούμε, δεν μπορώ να σας καλέσω στην κηδεία μου», είπε, εκφράζοντας την επιθυμία του να πάει στο Βραχάτι.

«Εδώ και πολύ καιρό είμαι πλήρης ημερών», είπε, σημειώνοντας παράλληλα πως ο Χάρος τον έχει «καλέσει σε χορό μέσα από το τραγούδι του ‘Περιβόλια’».

Εξαπέλυσε σφοδρά πυρά σε κυβέρνηση και δανειστές, σημειώνοντας ότι, «είναι ιεροσυλία αυτό που γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία: όλα μπήκαν κάτω από το χαλί. Σήμερα ο μνημονιακός, θεωρείται πατριώτης.

Έχουμε εξευτελιστεί. Ο κ. Τσίπρας γελάει με τη Μέρκελ ότι είναι πρόβατο. Αυτή όμως είναι σαρκοφάγος. Αλίμονο στα φτωχά αρνάκια που πάνε στα στέκια αγρίων».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΑΣΕΠ: Μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας χωρίς νέα προκήρυξη - Πίνακες
Νέοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δείτε τις ειδικότητες που καλύπτονται
ΑΣΕΠ: Μόνιμες προσλήψεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας χωρίς νέα προκήρυξη - Πίνακες
Κεραίες
Έκθεση μαθητών και παιδιών σε ακτινοβολία: Κεραίες κινητής δίπλα σε σχολεία στα Ιωάννινα (Χάρτης)
Ακτινοβολία χωρίς όρια: Στο στόχαστρο οι σχολικές ζώνες των Ιωαννίνων - Στη Βουλή νέα ερώτηση
Έκθεση μαθητών και παιδιών σε ακτινοβολία: Κεραίες κινητής δίπλα σε σχολεία στα Ιωάννινα (Χάρτης)