Κοινωνία

100.000 φορολογούμενοι εκτιμάται ότι θα κλείσουν τα "μπλοκάκια" τους

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι υπέρμετροι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν ολοένα και περισσότερους φορολογούμενους στις εφορίες για να κλείσουν τα "μπλοκάκια" τους.

Για την ακρίβεια, από τον Μάιο του 2016, που εφαρμόστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου οι διακοπές εργασιών ατομικών επιχειρήσεων ανέρχονται σε 56.988, ενώ οι διακοπές αναμένεται να φτάσουν τις 100.000 όπως δήλωσε στο «Έθνος» ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κόλλιας. 

Σύμφωνα μάλιστα με υπάλληλο στη ΔΟΥ Ομονοίας στο συγκεκριμένο παράρτημα καταγράφονται καθημερινά κατά μέσο όρο τουλάχιστον τέσσερις διαγραφές, κυρίως από δικηγόρους, μηχανικούς και δημοσιογράφους, ενώ σημειώνει πως κάποιος που κλείνει το «μπλοκάκι» του σπάνια θα μπει στη διαδικασία να το ξανανοίξει, ακόμη κι αν βρει δουλειά. 

Την ίδια ώρα αξίζει να αναφερθεί πως για κάθε 10.000 «μπλοκάκια» που έκλειναν πέρυσι τα Ταμεία έχαναν 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία