Συντάξεις Δεκεμβρίου 2026: Οι ημερομηνίες πληρωμής και η έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ

Κοινωνία 0

Τόσκας: Τα «τρομοδέματα» ήταν σαν πασχαλιάτικα βαρελότα - Υπολείμματα των Πυρήνων πίσω από τις επιθέσεις

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ηταν μικρής ποσότητας πυρίτιδα, από το υλικό που χρησιμοποιούμε στα πυροτεχνήματα, όπως τα πασχαλιάτικα βαρελότα, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σχετικά με τα «τρομοδέματα» που έφτασαν στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο.

Ο κύριος Τόσκας δήλωσε ακόμα πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έφυγαν κι άλλα τέτοια πακέτα προς άλλους προορισμούς, αν και την ίδια ώρα πηγές από την Αντιτρομοκρατική επισημαίνουν ότι υπάρχει αγωνία για το αν οι τρομοκράτες έχουν στείλει κι άλλα «τρομοδέματα» με άγνωστους ακόμα παραλήπτες.

«Δεν υπάρχει ένδειξη ότι έχουν φύγει άλλα τέτοια δέματα», είπε και πρόσθεσε πως «οι δύο περιπτώσεις συνδέονται, προφανώς είναι από την ίδια πηγή, από την οποία δεν έχει γίνει τελική ανάληψη ευθύνης». «Είναι οι ουρές της γνωστής οργάνωσης των Πυρήνων, υπολείμματα θα έλεγα, που θέλουν να δείξουν ότι υπάρχουν ακόμα», είπε.

Η εκτίμηση και η ανάλυση που ήρθε κυρίως από την Γερμανία κάνει λόγο για πολύ μικρή ποσότητα πυρίτιδας, είπε ο υπουργός. Ακόμα περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες από την Γαλλία, όπου πάντως ο αστυνομικός υπεύθυνος της έρευνας είπε ότι ο φάκελος που εξερράγη στο γραφείο του ΔΝΤ, τραυματίζοντας μια γυναίκα, περιείχε «ελάχιστη ποσότητα πυρίτιδας», πρόσθεσε ο κύριος Τόσκας μιλώντας στον Σκάι.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση έκαναν όλο το βράδυ ελέγχους, προκειμένου να δούμε τι δεν πάει καλά με τα συστήματα ασφαλείας, τόσο εδώ όσο και στην Ευρώπη, είπε ακόμα ο κύριος Τόσκας, που όμως δεν θέλησε να πει αν η μικρή ποσότητα πυρίτιδας δεν είναι ανιχνεύσιμη από τα μηχανήματα ασφαλείας. «Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπέρασμα, πριν πουν οι ειδικοί τι φταίει. Τα μηχανήματα είναι τα τελειότερα, αγοράστηκαν πριν από τρεις μήνες», είπε.

Ο κύριος έλεγχος γίνεται στο αεροδρόμιο, πριν την φόρτωση, εκεί έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες οι δικές μας, εξήγησε ο κύριος Τόσκας. 

Τίθεται γενικότερο θέμα, που πρέπει να εξετάσουν όλοι γιατί ακόμα και οι πολύ μικρές ποσότητες μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα, είπε.

Αυτή την ώρα ο κύριος Τόσκας έχει συνάντηση στο γραφείο του με τον Βασίλη Κικίλια, που εμφανιζόταν ως αποστολέας στο πακέτο που έφτασε και εξερράγη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα δουν 150 ευρώ επιπλέον και ποιοι θα λάβουν 400 ευρώ για πρώτη φορά

Πέφτουν οι σοβάδες, διώκονται οι δάσκαλοι: Στο Πόρτο Ράφτη η ευθύνη βρίσκει τον εύκολο στόχο

Βάσεις 2026: Ποιοι κερδίζουν έδαφος, ποιες σχολές υποχωρούν

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία