Thumbnail
SOS Χαλκιδική

Μεγάλη πορεία διοργανώνεται σήμερα, Σάββατο 11/3 στη Θεσσαλονίκη (11:00 πλατεία ΧΑΝΘ) όσο και στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας (9:00) για τη δίκη 21 κατοίκων της Χαλκιδικής, που κατηγορούνται για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές.

Το κάλεσμα:

Για ακόμη μία φορά η τοπική κοινωνία και το κοινωνικό κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού στη Χαλκιδική, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με ουσιαστική κατηγορία την αντίσταση σ΄ ένα καταστροφικό εξορυκτικό σχέδιο που αυτοπροσδιορίστηκε και επιβλήθηκε ως “αναπτυξιακή επένδυση”. Είναι σαφές ότι το πολιτικοοικονομικό σύστημα και η ιστορική συγκυρία, θέτουν το νομοθετικό πλαίσιο, την εκτελεστική εξουσία, τον κρατικό μηχανισμό και τη δικαιοσύνη, δέσμιους των πολυεθνικών κολοσσών. Ακόμη και όταν οι καταστροφικές συνέπειες τεκμηριώνονται επιστημονικά, ακόμη κι όταν οι παραβιάσεις όρων και νόμων βεβαιώνονται διοικητικά, οι εταιρίες χαίρουν προνομιακής μεταχείρισης από τη δικαιοσύνη, ενώ την ίδια στιγμή οι τοπικές κοινωνίες δικάζονται με περισσή ευκολία.

Έτσι λοιπόν, είναι αδιανόητο, η διοίκηση και η κυβέρνηση, να αποδέχονται την εκβιαστική λογική της Ελληνικός Χρυσός - Eldorado Gold και να επιτρέπουν τη δημιουργία τετελεσμένων που καταστρέφουν έναν ολόκληρο τόπο - και γι’ αυτό, η κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες.

Για πόσο ακόμα μπορούμε να επιτρέπουμε το πρόσκαιρο κέρδος των λίγων να απειλεί το μακροπρόθεσμο όφελος των πολλών και τελικά, την ίδια τη ζωή; Σε όλον τον πλανήτη, πολίτες αγωνίζονται για κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Η παρακαταθήκη της αποικιοκρατικής εκμετάλλευσης κοινών πόρων στο βωμό της “προόδου του πολιτισμού” βαραίνει όλους μας - όμως όσες μάχες κι αν χαθούν, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές να κερδίσουμε τον αγώνα.

Η Δίκη των Σκουριών, που ξενικά τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, αποδεικνύει ότι το εξιλαστήριο θύμα καταλήγει να είναι η τοπική κοινωνία, όταν στο εδώλιο θα έπρεπε να βρίσκονται εκείνοι που βεβαιωμένα παρανομούν, καταστρέφουν και επιβουλεύονται την κοινωνική ευημερία και δικαιοσύνη. Η Δίκη αυτή αντανακλά την προσπάθεια φίμωσης και ομηρίας των κοινωνικών κινημάτων και των τοπικών κοινωνικών. Στη Δίκη των Σκουριών, σέρνονται στα δικαστήρια εικοσιένα από εμάς, που με προσωπικό και κοινωνικό κόστος υπερασπίζονται το δικαίωμα στη ζωή.

SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ


Σάββατο 11 Μαρτίου - Πορεία στη Θεσσαλονίκη, Πλατεία ΧΑΝΘ, 11:00 π.μ.
Δευτέρα 13 Μαρτίου - Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, 9:00 π.μ.

ΛΑ-ΑΑΣ: Αλληλεγγύη στους δικαζόμενους αγωνιστές της Χαλκιδικής!

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου ξεκινά η δίκη των 21 αγωνιστών της Β. Ανατολικής Χαλκιδικής, με κατασκευασμένες κατηγορίες για τα γεγονότα του 2013 στις Σκουριές.
Το μεγαλειώδες κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την ιμπεριαλιστική πολυεθνική συγκλόνισε όλη τη χώρα.
Τα ΜΑΤ, η βία και η καταστολή, τα χημικά σε σχολεία, οι μεταμεσονύχτιες τρομοκρατικές έφοδοι σε σπίτια κατοίκων και οι συλλήψεις δε στάθηκαν ικανές να ανακόψουν την αποφασιστικότητα των κατοίκων για το δικαίωμα στη ζωή, τη γη και την ελευθερία.
Προκειμένου να τελειώνει με αυτό η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έστησε ολόκληρη βιομηχανία διώξεων σε 400 αγωνιστές με συλλήψεις και παραπομπές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στους κατοίκους, αλλά αδειοδοτεί και υπερασπίζεται την εξορυκτική δραστηριότητα.
Οι ELDORADO, Μπόμπολας και ΣΙΑ ληστεύουν τον πλούτο μας από την Ολυμπιάδα και με φρενήρη ρυθμό συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο στις Σκουριές.
Το κίνημα των κατοίκων της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό του, να ανασυγκροτηθεί και να κλιμακώσει τον αγώνα του για να αποτρέψει την τρομακτική καταστροφή που επέρχεται.
Η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. μπροστά στην έναρξη της δίκης των αγωνιστών της Χαλκιδικής που αγωνίζονται ενάντια στην Ελντοράντο-Ελληνικός Χρυσός καλεί τον λαό και την νεολαία της Θεσσαλονίκης σε μαζικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και καταδίκης της τρομοκρατίας και των δικαστικών διώξεων.
Για να απαιτήσουμε να απαλλαγούν οι αγωνιστές και να πάψουν οι δίκες! Για να βροντοφωνάξουμε πως είναι ανεπιθύμητες οι πολυεθνικές, ληστές και καταστροφείς του ορυκτού και φυσικού πλούτου της Χαλκιδικής! Για να καταδικάσουμε την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υποστηρίζουν και ανέχονται την δράση των επενδυτών του θανάτου!

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΕΞΩ Η ELDORADO GOLD ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στην πλατεία ΧΑΝΘ στην συγκέντρωση και την διαδήλωση, 11:00 π.μ.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 9:00 π.μ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Δημοσκόπηση MRB: Οι 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης – Πού κερδίζει το “κόμμα Καρυστιανού”
Δημοσκόπηση MRB: Το 70% των πολιτών βλέπει κρίση και αβεβαιότητα, ενώ νέα πολιτικά σχήματα κερδίζουν έδαφος στην πρόθεση ψήφου
Δημοσκόπηση MRB: Οι 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης – Πού κερδίζει το “κόμμα Καρυστιανού”
Σοφία Ζαχαράκη
Βουλή: Συζήτηση για κενά στα σχολεία, παράλληλη στήριξη και κιτ ρομποτικής τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025
Η Βουλή ανοίγει τη Δευτέρα τη συζήτηση για τα κενά στα σχολεία, την παράλληλη στήριξη, τα κιτ ρομποτικής και τις φοιτητικές υποδομές, με επτά...
Βουλή: Συζήτηση για κενά στα σχολεία, παράλληλη στήριξη και κιτ ρομποτικής τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025
Οδηγός λεωφορείου
Oι νέοι «σταρ» στην αγορά εργασίας: Το επάγγελμα που δίνει μισθούς «μαμούθ» στην Ευρώπη
Η έλλειψη επαγγελματιών εκτοξεύει μισθούς και φέρνει ανατροπές στην εφοδιαστική αλυσίδα
Oι νέοι «σταρ» στην αγορά εργασίας: Το επάγγελμα που δίνει μισθούς «μαμούθ» στην Ευρώπη