Thumbnail
Ομόφωνα αρνητική ήταν η εισήγηση των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην πρόταση του οίκου μόδας Gucci για επίδειξη μόδας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

O ιταλικός οίκος προσέφερε χορηγία ύψους 2εκ ευρώ σε βάθος πενταετίας ώστε να διατεθεί σε αναστηλωτικά έργα είτε στην Ακρόπολη είτε σε όποιον άλλο οργανισμό επιλέξει το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Η πρόταση των Ιταλών μιλούσε για μια μεγάλη πασαρέλα είτε ανάμεσα στο Ερέχθειο και τη βόρεια πλευρά του Παρθενώνα είτε δυτικά του Ερέχθειου, το στήσιμο σκηνής μεγάλων διαστάσεων για την προετοιμασία των μοντέλων και ηχεία σε μεταλλικούς πυλώνες ύψους 7-8 μέτρων.

Στην ίδια πρόταση διευκρινιζόταν ότι η επίδειξη θα διαρκούσε 15 λεπτά και οι καλεσμένοι θα ήταν 300, με το 10% να είναι Έλληνες, το 80% να είναι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί εκδότες περιοδικών μόδας και το 10% αστερές του Χόλιγουντ.

Η εκδήλωση που θα γινόταν την 1η Ιουνίου θα ξεκινούσε στις 10 το βράδυ με την πρόβα να διεξάγεται δύο ώρες νωρίτερα. Οι διοργανωτές δεσμεύονταν επίσης για πλήρη αποκατάσταση του χώρου με το πέρας της εκδήλωσης.

Τα μέλη του ΚΑΣ απάντησαν στους Ιταλούς ότι «ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco».

Απόλυτα σύμφωνη δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου η οποία μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «ο Παρθενώνας είναι σπουδαίο μνημείο και παγκόσμιο σύμβολο που πρέπει εμείς οι Έλληνες να το προστατεύουμε ιδιαιτέρως όταν παραμένει αδιάκοπη η προσπάθεια μας για επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
ΑΔΕΔΥ: Οχι στην επαναφορά 13ου-14ου μισθού στο δημόσιο από τον Υπ. Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη
Πιερρακάκης: Όχι στην επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο
ΑΔΕΔΥ: Οχι στην επαναφορά 13ου-14ου μισθού στο δημόσιο από τον Υπ. Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη
βουτσινα
Η Κατερίνα Βουτσινά κατήγγειλε μετά την Μαρία Καρυστιανού ότι δέχθηκε απειλές
Με ανάρτησή της, της απάντησε χαρακτηριστικά: «Μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη» και επιβεβαίωσε ότι έχει δεχθεί απειλές σε δύο διαφορετικές...
Η Κατερίνα Βουτσινά κατήγγειλε μετά την Μαρία Καρυστιανού ότι δέχθηκε απειλές
ΟΙΕΛΕ
Κραυγή Αγωνίας από την ΟΙΕΛΕ: Φθίνει η εκπαίδευση, υπονομεύονται τα δικαιώματα
«Απόλυτη προτεραιότητα για εμάς η προάσπιση του αγαθού της Παιδείας και η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών»
Κραυγή Αγωνίας από την ΟΙΕΛΕ: Φθίνει η εκπαίδευση, υπονομεύονται τα δικαιώματα