Παράλληλα δρώμενα θα διεξάγονται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και με την συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών, επιστημονικών και πολιτισμικών συλλόγων και φορέων.
Η δεκαετία του ’80 συχνά αντιμετωπίζεται με συναισθήματα νοσταλγίας και χαρακτηρίζεται από ανοδική κοινωνική κινητικότητα και ευημερία, αλλά ταυτόχρονα εγκαινιάζει και μια διαδρομή που οδηγεί στη σημερινή κρίση.

Ωστόσο σκοπός της έκθεσης δεν είναι η καλλιέργεια συναισθημάτων νοσταλγίας για το παρελθόν ή το ανάθεμα για τις "αμαρτίες γονέων", αλλά η ψύχραιμη παρακολούθηση μιας πολυσήμαντης περιόδου της σύγχρονης Ιστορίας μας, η οποία επηρεάζει ακόμη τις ενεργές, σήμερα, γενιές και ίσως καθορίσει και το μέλλον των νεότερων.

Η έκθεση με τίτλο «Ελλάδα του Ογδόντα» θα εισάγει τον επισκέπτη στην ελληνική δεκαετία του ’80, μέσα από μια διαδρομή που περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές κατηγορίες που αφορούν: την πολιτική, τις τέχνες, τον τρόπο ζωής και την τεχνολογία, και η οποία θα αναπτυχθεί σε δεκατρία περίπτερα.
Θα πλαισιωθεί από πλήθος εκδηλώσεων που περιλαμβάνει: εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, επιστημονικές ημερίδες και διαλέξεις, εκπαιδευτικά workshops, που θα απευθύνονται σε όλο το εύρος των κοινωνικών ομάδων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom