Thumbnail

Η λίστα των θανάτων το 2016 ήταν μεγάλη. Σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι χτύπησε κυρίως τον χώρο της μουσικής καθώς έφυγαν από το καλλιτεχνικό στερέωμα προσωπικότητες όπως ο Τζορτζ Μάικλ μέσα στα Χριστούγεννα, ο Ντέιβιντ Μπόουι και ο Πρινς. Θα προσθέταμε ονόματα όπως ο Πολ Κάντνερ (Συνιδρυτής και εμπνευστής του ροκ συγκροτήματος Jefferson Airplane), ο Μόρις Γουάιτ (Ιδρυτής του συγκροτήματος Earth, Wind & Fire), ο Γκλεν Φρέι (Συνιδρυτής και αρχηγός του αμερικανικού συγκροτήματος Eagles πεθαίνει στις 18 Ιανουαρίου, σε ηλικία 67 ετών) και ο μεγάλος Λέοναρντ Κοέν.

Εκτός από την μουσική και τους καλλιτέχνες και σταρς, το 2016 συμπήκνωσε όλη την βαρβαρότητα των πολέμων, τα αποτελέσματα της κλιμακούμενης φτώχειας στον πλανήτη, το προσφυγικό δράμα ανθρώπων που αναζητούν μια καλύτερη ζωή.

Όλο αυτό το τοπίο διαμορφώνει βάζει το 2016 σε ένα μαύρο κάδρο ίσως και κατάμαυρο αν πέρναμε υπόψη την άνοδο των νεοφασιστικών και ακροδεξιών στοιχείων σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η μαυρίλα δεν μπορεί να έμενα ασχολίαστη από τον αγαπημένο σκιτσογράφο Αρκά ο οποίος το τελευταίο διάστημα "παίζει" πολύ με τον θάνατο και τον χάρο!

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του George Michael ο Αρκάς δημοσίευσε το παρακάτω σκίτσο αποχαιρετώντας το 2016.

Το παραπάνω σκίτσο αλλά και τα επόμενα περιλαμβάνονται στο συλλεκτικό βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί από την εφημερία "ΕΘΝΟΣ" όπου σημειώνεται πως:   "Η παρέα με τους αγαπημένους ήρωες του Αρκά φέτος μεγαλώνει και μαζί με τα Σπουργίτια, τον Άγγελο, τον Καρχαρία και τους Συνομήλικους, θα μας κρατήσουν συντροφιά και τα Ζευγάρια, ο Προφήτης, τα Ζώα Πολιτικά, τα Θηρία Ενήμερα και πολλοί άλλοι.

Ο Προφήτης με το υποχθόνιο χιούμορ και τις καταστροφολογικές του προβλέψεις λέει μεγάλες αλήθειες για τους λαούς και τους ηγέτες τους, τα Θηρία Ενήμερα σχολιάζουν με κοφτερή σάτιρα την πολιτική, την οικονομία και την κρίση, τα Ζώα Πολιτικά προσπαθούν να διερευνήσουν πόσο πολιτικός είναι ένας άνθρωπος και πόσο ζώο είναι ένας πολιτικός, ενώ τα Ζευγάρια γκρινιάζουν μεταξύ τους για τις δύσκολες ενδοοικογενειακές σχέσεις και τα προβλήματα συμβίωσης, απιστίας και παιδιών".

Δείτε παρακάτω

Αρκάς

Αρκάς Πρωτοχρονιά

Αρκάς 2017

Αρκάς

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith1
Πανελλαδικές: Κατάταξη τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών
Τι αλλάζει με απόφαση του υπουργού Παιδείας στην κατάταξη τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές: Κατάταξη τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών