Κρήτη: Το Κίνημα "Δεν Πληρώνω" επανασύνδεσε το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με παραπληγική μητέρα
Η οικογένεια είχε μείνει χωρίς ρεύμα για μία βδομάδα

Πριν λίγη ώρα το Κίνημα «Δεν Πληρώνω» επανασυνέδεσε το ρεύμα της οικογένειας από το Ηράκλειο Κρήτης, με την παραπληγική μητέρα και τα 4 παιδιά.

Σημειώνεται πως εδώ και μία εβδομάδα η οικογένεια είχε μείνει χωρίς ρεύμα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κινήματος κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος στο protothema.gr: «Με έναν αγώνα δρόμου και παρά την απάνθρωπη στάση του διευθυντή του υποκαταστήματος της ΔΕΗ κ. Αποστολάκη και με ακέραιες τις ευθύνες της κεντρικής διοίκησης της ΔΕΗ αλλά και της μνημονιακής κατοχικής συγκυβέρνησης, καταφέραμε να επαναφέρουμε το πολύτιμο δημόσιο αγαθό στο σπίτι της φτωχής αυτής οικογένειας πριν βραδιάσει. Κανένα σπίτι  χωρίς ρεύμα. Κανένας μόνος του στην κρίση!».

«Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο όταν ο σύζυγος της γυναίκας και πατέρας των τεσσάρων παιδιών έφυγε από το σπίτι αφήνοντας πίσω του αμέτρητες οικονομικές εκκρεμότητες», είχε αποκαλύψει ο αρραβωνιαστικός της 35χρονης, κύριος Παναγιώτης Κατσιμπίρης και συμπλήρωσε: «Κάποια στιγμή, μας ήρθε ένας λογαριασμός της ΔΕΗ που άγγιζε σχεδόν τις 2.000 ευρώ. Ήταν αδύνατον να τον εξοφλήσουμε. Εγώ, εργαζόμουν ως υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ αλλά σήμερα είμαι δυστυχώς άνεργος. Όταν κάποια στιγμή μας έκοψαν πριν από δύο μήνες το ρεύμα η μόνη λύση ήταν να καταφύγουμε στην βοήθεια της γειτονιάς. Πράγματι, μετά από έρανο, καταφέραμε να μαζέψουμε γύρω στα 500 ευρώ και να μας συνδέσουν ξανά το ρεύμα. 

Όλο αυτό το διάστημα πάλευα να βρω τα χρήματα προκειμένου να μην βιώσουμε ξανά αυτή την κατάσταση αλλά κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο. Έτσι, πριν από σχεδόν μία εβδομάδα μας έκοψαν ξανά το ρεύμα βυθίζοντας μας στο σκοτάδι και στην απόγνωση. Δεν ήξερα τι να κάνω. Έχοντας εκατό ευρώ στην τσέπη, και σχεδόν κλαίγοντας, πήγα στον διευθυντή του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Ηρακλείου κ. Αντώνη Αποστολάκη, και τον ικέτεψα γονατιστός να μας επανασυνδέσει το ρεύμα. Του εξήγησα ότι η κατάστασή μας είναι τραγική. Ότι τόσο η αρραβωνιαστικιά μου όσο και τα παιδιά είναι αδύνατον να διαβιώνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η απάντησή του ήταν να με πετάξει έξω από το γραφείο του και να μου πει ότι ακόμη κι αν του πάμε ολόκληρο το ποσό δεν θα μας επανασυνδέσει το ρεύμα επειδή το ρολόι είναι σε άλλο όνομα. Πως για να το πράξει, θέλει συμβόλαιο στο όνομα της αρραβωνιαστικιάς μου και μητέρας του παιδιών. Σας ικετεύω να κάνετε ό,τι μπορείτε! Βοηθήστε μας! Η κατάστασή μας είναι τραγική...»

best of network

σχετικά άρθρα