Thumbnail
Γερμανία

Για τα παιδιά που χάθηκαν στο στοιχειωμένο δάσος στις λίμνες στο Βορρά 
για τα παιδιά που χάθηκαν στου δράκου το πηγάδι στης στρίγκλας τη σπηλιά. 
Σε συμμορίες με ζητιάνους σε αχυρώνες και σ' αυλές 
και σε καράβια του πελάγους με λαθρεμπόρους πειρατές. 
Για τα παιδιά που τα 'συραν στης Αφρικής τις αγορές εμπόροι και ληστές 
και φοβισμένα κι ορφανά στη Σμύρνη και στη Βενετιά τα 'πιάσαν οι φρουρές. 

Διονύσης Σαββόπουλος, από «Το περιβόλι του τρελού» 

Στην πόλη Schmölln της Θουριγγίας στην Γερμανία, 17χρονος πρόσφυγας από την Σομαλία πήδηξε από παράθυρο και αυτοκτόνησε ύστερα από την παρότρυνση ντόπιων οι οποίοι σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ του φώναζαν "πήδα"! 

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Βουρλιώτης

Οι γείτονες του από τα διπλανα μπαλκόνια χρησιμοποιώντας τα κινητά τους, βιντεοσκόπησαν την κτηνωδία που και αυτοί με τον τρόπο τους προκάλεσαν! Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας , όταν έφτασε στον χώρο, ο ανήλικος πρόσφυγας είχε ήδη καθίσει στο περβάζι του παραθύρου στον πέμπτο όροφο του κέντρου υγείας. Όπως σημειώνει η ανακοίνωση παρόλες τις προσπάθειες και της πυροσβεστικής ο νεαρος πήδηξε και λίγη ώρα μετά υπέκυψε από τα σοβαρά τραύματα που του είχε προκαλέσει η πρόσκρουση στο έδαφος. Το γεγονός  αυτό γνωστοποιήθηκε μέσω του twitter από τον λογαριασμό του τοπικού Μέσου Ενημέρωσης MDR THURINGEN.

Το τραγικό περιστατικό συγκεκριμένα συνέβη σε ένα καταφύγιο για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που διαχειρίζεται το Meuselwitz Bildungszentrum (MBZ).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο 17χρονος Σομαλός για να φτάσει στην Γερμανία, είχε περάσει από την χώρα του, το Σουδάν, την Σαχάρα και ύστερα από την Μεσόγειο όπου χιλιάδες άνθρωποι πνίγονται!

Ο Davide Hirsch, διαχειριστής του κέντρου υγείας, είχε αναφέρει πως ο ανήλικος πρόσφυγας δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση λόγω όσων είχε περάσει.

Ο δήμαρχος της πόλης φάνηκε τρομοκρατημένος από το τραγικό περιστατικό.

Το γεγονός, ότι οι κάτοικοι της περιοχής και οι περαστικοί παρότρυναν το προσφυγόπουλο να πηδήξει από το παράθυρο, δείχνει πως ο φασισμός ως κοινωνική συμπεριφορά και πρακτική διεισδύει σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Ο φασισμός υπάρχει διάχυτος δίπλα μας  και διογκώνεται σε όλη την Ευρώπη.

 

#Schmölln Bürgermeister entsetzt. Anwohner filmten Selbstmord eines jungen #Flüchtling - forderten ihn auf´, aus dem Fenster zu springen

— MDR THÜRINGEN (@mdr_th) October 22, 2016

 

 

 


Το κτίριο από το οποίο πήδηξε το προσφυγόπουλο

Αγνοούνται περίπου 9.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Εδώ να θυμίσουμε πως τον Αύγουστο έγινε γνωστό από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος στην Γερμανία πως από τις αρχές του 2016 διπλασιάστηκε ο αριθμός των προσφυγόπουλων που είχε εξαφανιστεί!

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στις αρχές Ιουλίου αγνοούνταν περίπου 9.000 ασυνόδευτα παιδιά.

Η συντριπτική πλειονότητα των προσφυγόπουλων που έχουν καταγραφεί στη Γερμανία και αγνοούνται είναι έφηβοι. Συγκεκριμένα χάθηκαν τα ίχνη 8.046 εφήβων ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών, 867 παιδιών κάτω των 13 ετών και 78 νέων άνω των 18 ετών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (ΒΚΑ) στις περισσότερες περιπτώσεις τα αίτια για την εξαφάνιση των παιδιών δεν είναι εγκληματικής φύσεως. Η εν λόγω υπηρεσία δεν διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία ότι ανήλικοι πρόσφυγες που αγνοούνται έπεσαν θύματα εγκληματικών ενεργειών.

Το ΒΚΑ υποθέτει ότι συνήθως τα προσφυγόπουλα απομακρύνονται από τα προσφυγικά καταλύματα επειδή θέλουν να πάνε στους γονείς τους, σε συγγενείς ή σε γνωστούς που ζουν σε άλλες γερμανικές πόλεις ή σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Όταν τα παιδιά φτάνουν εκεί οι ξένες αρχές δεν ενημερώνουν τις γερμανικές. Χιλιάδες παιδιά αγνοούνται και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φοιτητής, μεταπτυχιακό
Επαγγελματικά δικαιώματα πρώην ΤΕΙ: Πέφτουν «βροχή» τα πρόστιμα, το κράτος εξακολουθεί να αδρανεί...
Και νέο πρόστιμο €22.840 υπογράφηκε σήμερα για να καταβληθεί σε 21 αποφοίτους - Συνολικά οι χρηματικές ικανοποιήσεις σε αποφοίτους πρώην ΤΕΙ έχουν...
Επαγγελματικά δικαιώματα πρώην ΤΕΙ: Πέφτουν «βροχή» τα πρόστιμα, το κράτος εξακολουθεί να αδρανεί...