Thumbnail
Πλειστηριασμοί

Στο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο (φόρους κα), τουλάχιστον έως το τέλος του 2017, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται σε τροπολογία που σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα με στόχο να εναρμονισθεί η νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς ακινήτων για τα χρέη προς το Δημόσιο με αυτήν που ισχύει για τα χρέη από δάνεια στις τράπεζες και η οποία προστατεύει την πρώτη κατοικία με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.

Έτσι εκτιμάται ότι θα αντιμετωπισθεί η διαφορετική αντιμετώπιση που υπάρχει ανάμεσα στους οφειλέτες των τραπεζών και όσων έχουν οφειλές προς το δημόσιο για τους οποίους δεν προβλέπεται κάποιο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας τους από τους πλειστηριασμούς.

Το κυβερνητικό σχέδιο έχει ως πιλότο τα όρια προστασία της πρώτης κατοικίας που ισχύουν σήμερα για τα χρέη προ τις τράπεζες.

Αυτά προβλέπουν προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ για άγαμους και έγγαμους, όριο που προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε παιδί έως και το τρίτο. Επίσης ισχύει και εισοδηματικό όριο το οποίο εντάσσει στο καθεστώς προστασίας άγαμους με εισόδημα έως 13.900 ευρώ και έγγαμους με εισόδημα έως 23.600 ευρώ με προσαύξηση 5.700 ευρώ για όσους έχουν ως τρία παιδιά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσίπρας
Τον Μάιο το νέο κόμμα Τσίπρα – Σήμερα η παρουσίαση προτάσεων στα Ιωάννινα
Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει επισήμως τον δρόμο για τον νέο πολιτικό φορέα, με προγραμματική αιχμή την αναζωογόνηση της υπαίθρου και ορίζοντα...
Τον Μάιο το νέο κόμμα Τσίπρα – Σήμερα η παρουσίαση προτάσεων στα Ιωάννινα
τετράδιο
Απόφαση ΙΝΕΔΙΒΙΜ για καταβολή αμοιβών πρακτικής άσκησης σε 328 καταρτιζόμενους ΣΑΕΚ
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, το ποσό καλύπτει το Υποέργο 5 «Καταβολή αμοιβής πρακτικής άσκησης»
Απόφαση ΙΝΕΔΙΒΙΜ για καταβολή αμοιβών πρακτικής άσκησης σε 328 καταρτιζόμενους ΣΑΕΚ
Λεωφορεία
Δίπλωμα λεωφορείου εντελώς δωρεάν: Η διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για εκατοντάδες προσλήψεις στις συγκοινωνίες
Νέο σχέδιο νόμου προβλέπει κρατική κάλυψη εκπαίδευσης και εξετάσεων για υποψήφιους οδηγούς λεωφορείων – Ακόμη και χωρίς δίπλωμα κατά την αίτηση
Δίπλωμα λεωφορείου εντελώς δωρεάν: Η διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για εκατοντάδες προσλήψεις στις συγκοινωνίες