Thumbnail
Πλειστηριασμοί

Στο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο (φόρους κα), τουλάχιστον έως το τέλος του 2017, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπεται σε τροπολογία που σχεδιάζεται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα με στόχο να εναρμονισθεί η νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς ακινήτων για τα χρέη προς το Δημόσιο με αυτήν που ισχύει για τα χρέη από δάνεια στις τράπεζες και η οποία προστατεύει την πρώτη κατοικία με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.

Έτσι εκτιμάται ότι θα αντιμετωπισθεί η διαφορετική αντιμετώπιση που υπάρχει ανάμεσα στους οφειλέτες των τραπεζών και όσων έχουν οφειλές προς το δημόσιο για τους οποίους δεν προβλέπεται κάποιο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας τους από τους πλειστηριασμούς.

Το κυβερνητικό σχέδιο έχει ως πιλότο τα όρια προστασία της πρώτης κατοικίας που ισχύουν σήμερα για τα χρέη προ τις τράπεζες.

Αυτά προβλέπουν προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 180.000 ευρώ για άγαμους και έγγαμους, όριο που προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε παιδί έως και το τρίτο. Επίσης ισχύει και εισοδηματικό όριο το οποίο εντάσσει στο καθεστώς προστασίας άγαμους με εισόδημα έως 13.900 ευρώ και έγγαμους με εισόδημα έως 23.600 ευρώ με προσαύξηση 5.700 ευρώ για όσους έχουν ως τρία παιδιά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
ΑΔΕΔΥ: Οχι στην επαναφορά 13ου-14ου μισθού στο δημόσιο από τον Υπ. Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη
Πιερρακάκης: Όχι στην επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο
ΑΔΕΔΥ: Οχι στην επαναφορά 13ου-14ου μισθού στο δημόσιο από τον Υπ. Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη
βουτσινα
Η Κατερίνα Βουτσινά κατήγγειλε μετά την Μαρία Καρυστιανού ότι δέχθηκε απειλές
Με ανάρτησή της, της απάντησε χαρακτηριστικά: «Μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη» και επιβεβαίωσε ότι έχει δεχθεί απειλές σε δύο διαφορετικές...
Η Κατερίνα Βουτσινά κατήγγειλε μετά την Μαρία Καρυστιανού ότι δέχθηκε απειλές
ΟΙΕΛΕ
Κραυγή Αγωνίας από την ΟΙΕΛΕ: Φθίνει η εκπαίδευση, υπονομεύονται τα δικαιώματα
«Απόλυτη προτεραιότητα για εμάς η προάσπιση του αγαθού της Παιδείας και η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών»
Κραυγή Αγωνίας από την ΟΙΕΛΕ: Φθίνει η εκπαίδευση, υπονομεύονται τα δικαιώματα