Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισε σήμερα το πρωί, στο Τριμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, η δίκη για την υπόθεση της αιματηρής ληστείας στο ξενοδοχείο Creta Maris της Χερσονήσου, το βράδυ της 12ης Ιουνίου 2015.
Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι δύο νεαροί Κρητικοί, 30 χρονών και ένας 34χρονος Αρμένιος, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστείας, κλοπής, εμπρησμού, παράνομης βίας και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς, εκτός από τη ληστεία στο ξενοδοχείο, φέρονται ως δράστες και άλλων ληστειών στην περιοχή του Ηρακλείου.
Μετά τη ληστεία, το βράδυ της 12ης Ιουνίου του 2015, τα τρία άτομα άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών που είχαν περικυκλώσει το ξενοδοχείο, μπροστά στα μάτια δεκάδων πελατών και υπαλλήλων.
Οι αστυνομικοί απάντησαν στους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των κατηγορουμένων να τραυματιστεί στο κεφάλι, ο άλλος στο πόδι και ο Αρμένιος στον ώμο, ενώ δεν τραυματίσθηκαν αστυνομικοί, τουρίστες και υπάλληλοι του ξενοδοχείου.
Η δικογραφία έχει διαχωριστεί ως προς τον ένα, από τους δύο Έλληνες, καθώς μέχρι και σήμερα παραμένει νοσηλευόμενος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom