Thumbnail
Ελληνοφρένεια...

Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος

Η «Ελληνοφρένεια» ξεκινάει τη Δευτέρα τις τηλεοπτικές εκπομπές της στον Alpha και παραδοσιακά, όπως πριν από κάθε έναρξη της σεζόν, μιλάει στην «Εφ.Συν.»

Εμείς κρατάμε τις παραδόσεις εδώ στην «Εφ.Συν.» και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες που ξεκινάει η τηλεοπτική σεζόν συναντάμε την «Ελληνοφρένεια», τον Θύμιο Καλαμούκη και τον Αποστόλη-Μπαλούρδο ή Τσολιά-Μπαρμπαγιάννη.

Και συζητάμε μαζί τους επί παντός του επιστητού. «Φέτος που σας ξαναβρίσκουμε είναι χειρότερα σε σχέση με πέρυσι», κάνουν μια πρώτη αποτίμηση.

"Στα οικονομικά μας, στη γενικότερη κατάσταση, στα ευρωπαϊκά, στο προσφυγικό, στις εντάσεις της κοινωνίας, στην οπισθοχώρηση της κοινωνίας, στον φόβο της. Παρ' όλα αυτά, δηλώνουμε αισιόδοξοι και προσπαθούμε η οργή μας να μην ψάχνει τον εύκολο στόχο και να μην ξεστρατίζει"

Η ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια στον Real 97.8 έχει ξεκινήσει έναν μήνα τώρα, η τηλεοπτική κάνει πρεμιέρα στον Alpha τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 21.50 (κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα είναι και φέτος). «Κι αν κλείσει ο Alpha;» τους ρωτάμε.

«Κι αν βγω από αυτή την φυλακή, κανείς δεν θα με περιμένει…» απαντούν. «Εμείς ξεκινάμε τη Δευτέρα και η ομάδα ρίχνει όλες τις δυνάμεις της εκεί, με κέφι και καλή διάθεση.

»Τρέχουμε να προλάβουμε τις ομορφιές που προκαλεί στην κοινωνία, στην οικονομία και στις ζωές μας ο τυφώνας ΣΥΡΙΖΑ. Οσα χρόνια κάνουμε αυτή τη δουλειά, αν αφήναμε τα Αν να μας επηρεάζουν, δεν θα είχαμε μια τέτοια λαμπρή καριέρα».

• Υπάρχουν βοσκοτόπια που γεννούν τηλεοράσεις;

Σύμφωνα με τη λογική και τις μεθοδεύσεις του αρμόδιου υπουργού, ναι. Το βοσκοτόπι γεννά τηλεόραση, αρκεί να είναι εγγύηση από φίλο σε φίλο. Είναι ακόμη μια καινοτομία της πρώτης φοράς Αριστεράς, που και με αυτήν της την κίνηση αποδεικνύει την αταλάντευτή της βούληση να χτυπήσει τη διαπλοκή. Αλύπητα.

• Σε αυτό νομίζω πως συμφωνεί μαζί σας και ο Πάνος Σκουρλέτης - «δεν υπάρχουν επιλεκτικές σχέσεις της κυβέρνησης με κανέναν επιχειρηματία» μας είπε σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» το προηγoύμενο Σάββατο.

Αν κάτι φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού, είναι αυτό ακριβώς... Ο Σκουρλέτης και όσοι άλλοι τα λένε αυτά μας τρολάρουν κανονικά. Ευτυχώς ζούμε εδώ, βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε.

Οχι μόνο έχουν επιλεκτικές σχέσεις με νέους και παλιούς επιχειρηματίες, αλλά δεν καταφέρνουν να το κρύψουν κιόλας. Είναι ανίκανοι ακόμη και στο να στήσουν μια κλασική λαμογιά. Τόσοι Πασόκοι γύρω τους, δεν ρωτάνε να μάθουν.

• Πόση διάρκεια ζωής δίνετε στην κυβέρνηση Τσίπρα;

Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη «πεθάνει». Ο θάνατός της σημειώθηκε πέρυσι, μια εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα, όταν στις Βρυξέλλες δέχτηκε το Γ' μνημόνιο. Από εκείνη τη στιγμή πέθανε.

• Κι αυτό που υπάρχει τώρα;

Αυτό που υπάρχει και βολοδέρνει από τότε είναι καρικατούρα κυβέρνησης, που καμώνεται πως αποφασίζει γι' αυτόν τον τόπο και που με τακτικισμούς επιπέδου παιδικού σταθμού κερδίζει χρόνο για να απολαμβάνουν τα μέλη της τη ματαιοδοξία τους.

• Μα είχαμε πραξικόπημα πέρυσι. «This is a coup» ή «this is not a coup»;

Κατ' αρχήν το προφέρετε λάθος. Το σωστό είναι Κου. Ετσι το προφέρει ο σπουδαγμένος και στο Χάρβαρντ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ουσία τώρα, όχι δεν είναι Κου. Είναι ο συνήθης τρόπος δράσης αυτού που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αυτή είναι η αντίληψή τους για δημοκρατία, ελευθερία και αυτά είναι τα διδάγματα που έχουν αντλήσει από την ιστορία της Ευρώπης. Οχι δεν είναι coup. Είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, ηλίθιε…

• Δεν είναι κούκλα η Ευρωπαϊκή Ενωση;

Ναι. Και έχει ξαναϋπάρξει τέτοια «κούκλα» μερικές δεκαετίες πριν, όταν κυνηγούσε, μισούσε και σκότωνε αυτό που βάφτιζε ξένο.

Αυτή η Ευρώπη, με την «αξία» του κέρδους στην κορυφή της, μόνο σαπίλα, καταστροφή και θάνατο μπορεί να δώσει. Οσο γρηγορότερα απαλλαγούμε από τις ψευδαισθήσεις για δημοκρατική Ευρώπη των αξιών τόσο περισσότεροι θα σωθούν.

• Σε λίγο θα μας πείτε πως ο Κυριάκος αποτελεί το νέο, το καινούργιο, στην πολιτική;

Καλύτερα να το πείτε εσείς στον Αλέξη Τσίπρα, που κάνει τα πάντα για να τον κάνει πρωθυπουργό… Για εμάς πάντως ο Κυριάκος είναι πρόσωπο ιερό, καθότι έχει υπάρξει ο νεότερος πολιτικός κρατούμενος σε αυτόν τον μαρτυρικό τόπο.

Βέβαια ο Κυριάκος ήταν κρατούμενος και εξόριστος στο... Παρίσι, αλλά αυτό δεν μειώνει το προσωπικό του δράμα και την ηρωική του δράση. Οι κακουχίες που πέρασε τότε έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στον ψυχισμό του και νομίζουμε αξίζει να αποζημιωθεί με μια καρέκλα στο Μαξίμου…

• Με μια καρέκλα στο Μαξίμου ώστε επιτέλους να σταματήσει και η... ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.

Ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς δεν υπήρχε. Από τη λήξη του Εμφυλίου και μετά, υπήρχε κυρίαρχη ιδεολογία, της αρπαχτής, των ημετέρων, του παρακράτους, του άρπα-κόλλα.

Υπήρχε δηλαδή κυριαρχία της Δεξιάς. Στον αντίποδα υπήρξε ιδεολογική και πολιτιστική υπεροχή της διωκόμενης Αριστεράς. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σχέση με αυτή την Αριστερά. Δεν είναι συνέχειά της.

Οι πράξεις της, οι κωλοτούμπες, τα ψέματά της, οι υποχωρήσεις της, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της την κάνουν άξια συνεχίστρια και διαχειρίστρια του κράτους της Δεξιάς. Στο πιο ατζαμίδικο…

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές