Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αμερικανός δραματουργός Έντουαρντ Άλμπι, γνωστός για το θεατρικό του έργο "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;".
Ο Άλμπι πέθανε την Παρασκευή, έπειτα από σύντομη ασθένεια, δήλωσε ο βοηθός του, Τζέικομπ Χόλντερ, στους Νew York Times.
Ο Άλμπι κατατάσσεται στο "Πάνθεον" των θεατρικών συγγραφέων της εποχής του. Ξεκίνησε τη θεατρική σταδιοδρομία του σε ηλικία 30 ετών με την "Ιστορία του ζωολογικού κήπου" (1958).
Κέρδισε μάλιστα τρεις φορές το βραβείο Πούλιτζερ, για τα "Ευαίσθητη ισορροπία" (1967), "Με θέα τη θάλασσα" (1975) και "Τρεις ψηλές γυναίκες" (1994).

Αν και το "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;" (1962) αποτελεί διάσημο έργο του δεν κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο βραβείο όταν προτάθηκε, στα 1963.
Το έργο, που παίχτηκε επί 15 συναπτούς μήνες στο Μπρόντγουεϊ και χάρισε στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ το βραβείο Όσκαρ στην κινηματογραφική εκδοχή του.
Πραγματεύεται ένα παιχνίδι αλληλοκατηγοριών, έναν μυθικό καβγά μεταξύ συζύγων, αποτελώντας ένα "βιτριολικό" πορτρέτο της κοινωνίας των ΗΠΑ, των ιερών αμερικανικών αξιών της επιτυχίας, και μια καταβύθιση στην κόλαση του ζευγαριού.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί
Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom