Thumbnail
Εφορία

Έβαλε όλη τη φαντασία του να δουλέψει ο καταστηματάρχης ενός αναψυκτηρίου στα ΚΤΕΛ Κέρκυρας για να μην κόβει αποδείξεις.

Με τη βοήθεια ενός λογισμικού, καταχωρούσε στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή τα προϊόντα που αγόραζαν οι πελάτες και στη συνέχεια τους έδινε «κανονικά» τις αποδείξεις τους.

Στον υπολογιστή του ωστόσο, υπήρχε μια επιλογή που ονομάζονταν "σε αναμονή".

Μέσω αυτής της επιλογής, ο καταστηματάρχης είχε τη δυνατότητα να σβήνει όλες τις αποδείξεις που είχε επιλέξει να βρίσκονται "σε αναμονή".

Έτσι, στην πραγματικότητα μπορεί να έδινε τις αποδείξεις στους πελάτες του, αλλά έχοντας παρέμβει με το εν λόγω λογισμικό στο "Ζ" της ταμειακής μηχανής, αυτές σβήνονταν για την εφορία.

Με αυτόν τον τρόπο δεν εμφανίζεται ο τζίρος που πρέπει να φορολογηθεί και το ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί στο δημόσιο.

Το πρόστιμο που επέβαλαν στον ιδιοκτήτη του αναψυκτηρίου οι ελεγκτές ανέρχεται σε 250 ευρώ για την μη έκδοση απόδειξης, 5.000 για «παράκαμψη διαδικασίας», δηλαδή για το τέχνασμα με την ταμειακή μηχανή, αλλά και 2500 ευρώ για μη επίδειξη βιβλίων στους ελεγκτές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εφοριακών, με αυτό τον τρόπο μπορεί να σβήνονταν μέχρι και 100 αποδείξεις την ημέρα, κάτι που σημαίνει τεράστια απώλεια για τα έσοδα του δημοσίου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα