Thumbnail
Στα πολλά παλιά μεσαιωνικά κτίρια εκκλησίες και μνημεία απέδωσαν τις μεγάλες καταστροφές

Στα πολλά παλιά μεσαιωνικά κτίρια εκκλησίες και μνημεία απέδωσαν τις μεγάλες καταστροφές από τον πρωινό σεισμό στην κεντρική Ιταλία ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Χουλιάρας μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου μεγάλου σεισμού. "Είναι νωρίς ακόμη να πούμε ότι ήταν ο κύριος σεισμός . Η Ιταλία συνηθίζει να δίνει τέτοιους ισχυρούς προσεισμούς", είπε. Επεσήμανε ακόμα ότι τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ ακολούθησαν μία ώρα αργότερα δυο ισχυροί μετασεισμοί 5,5 και 5,1 Ρίχτερ.

Και οι δυο επεσήμαναν ότι ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων γεγονός που συνέβαλε στις καταστροφές. Όπως είπε ο κ. Χουλιάρας ο σεισμός προήλθε από την "ρηγματογενή ζώνη των Απενίνων" η οποία είναι γνωστή και έχει δώσει πάρα πολλούς τέτοιους σεισμούς με τελευταίο καταστροφικό αυτόν της πόλης Λ΄Ακουιλα την Άνοιξη του 2009.

Ο κ. Λέκκας είπε ότι ακόμη δεν έχει ζητηθεί βοήθεια από τις ιταλικές αρχές, αλλά ο ΟΑΣΠ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών προετοιμάζονται να στείλουν τεχνική βοήθεια

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο
Λαχταριστές πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο και μπέικον: Η πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή
Γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο και μπέικον
Λαχταριστές πατάτες ακορντεόν με λουκάνικο και μπέικον: Η πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή