Κοινωνία 0

Σε δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη παραπέμπεται τελικά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Απορίφθηκε η αίτηση αναίρεσης της παραπομπής

Οριστικά πλέον σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, καθώς εμπλέκεται στην υπόθεση της κακοποίησης και του θανάτου του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης βαραίνεται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς φαίνεται πως είχε παρέμβει, ώστε να αποφευχθεί η βαριά τιμωρία των Κρητικών σπουδαστών για το bullying που πραγματοποιούσαν στον Γιακουμάκη.

Η αρχική δίωξη κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη είχε αρχικώς ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων.

Όμως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας, είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Πληροφορίες όμως αναφέρουν πως ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αυτή, παραπέμποντας τελικά τον Μαρκογιαννάκη σε δίκη.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος βουλευτής της Ν.Δ με επιστολή του, το φθινόπωρο του 2015, είχε κάνει λόγο για "μια απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως ‘’κατάχρησης εξουσίας’’ είναι επιεικής".

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Κρήτη: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός έμενε σε σκηνή με την 4χρονη κόρη της – Παρέμβαση του Δήμου Αποκορώνου

Εκτός ωραρίου αποχωρούν οι εκπαιδευτικοί - Μέτωπο κατά των παράνομων εντολών και της αξιολόγησης

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία