Thumbnail
Παιδικοί σταθμοί

Οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016 – 2017 θα υποβληθούν μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) από αρχές Αυγούστου και οι προσφερόμενες θέσεις είναι 80.000. Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής παρουσιάζοντας τις αλλαγές στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Το νέο τρόπο εφαρμογής του Προγράμματος για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» σε ιδιωτικές και δημοτικές δομές παιδικής φροντίδας (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ) παρουσίασε σε εκπροσώπους συλλόγων ιδιωτικών παιδικών σταθμών και εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρία, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, από κοινού με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, αναφέρθηκε ότι για πρώτη φορά φέτος το Σεπτέμβριο όλες οι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα λάβουν το voucher (επιταγές) για την εγγραφή των παιδιών τους σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς. Επίσης, με voucher θα μπορεί να καλύπτεται το 100% των θέσεων στις δομές παιδικής φροντίδας, καθώς αίρεται ο περιορισμός του 70% , γεγονός που σημαίνει ότι πλέον όποια οικογένεια είναι κάτοχος voucher θα είναι σίγουρη ότι θα εξυπηρετηθεί σε κάποιο σταθμό. Οι σχετικές αιτήσεις θα υποβληθούν μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) από αρχές Αυγούστου και οι προσφερόμενες θέσεις είναι 80.000.

Ο κ. Κουρουμπλής έκανε επίσης λόγο για ριζική απλοποίηση των διαδικασιών και διασφάλιση των πληρωμών σε μηνιαία βάση, «ώστε να μην υπάρχουν οι καθυστερήσεις που προέκυπταν από το παλιό και βαρύ σύστημα με τις πληρωμές ανά τρίμηνο και έτσι να μην έρχονται κάθε τόσο σε δυσχερή θέση οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος εξ αιτίας της γραφειοκρατίας».

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος διατηρείται σχεδόν στα περσινά επίπεδα (175 εκατ. ευρώ) καθώς η μειωμένη συμμετοχή του ΕΣΠΑ (93 από 120 εκατ. ευρώ) αντισταθμίζεται από αντίστοιχη αύξηση της εθνικής συμμετοχής (82 από 57 εκατ. ευρώ).

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση ΚΥΑ, στην οποία θα αναλύονται οι αλλαγές που θα ισχύσουν από το προσεχές σχολικό έτος 2016-2017.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πορτ
Γιούχαραν τον Πορτοσάλτε οι αγρότες σε ζωντανή σύνδεση (Βίντεο)
Ο βετεράνος των μπλόκων, Κώστας Τζέλας, αμφισβήτησε τη χρήση της κλούβας, με αποτέλεσμα ο Πορτοσάλτε να αντιδράσει έντονα: «Εγώ κάνω δουλειά εδώ!». Η...
Γιούχαραν τον Πορτοσάλτε οι αγρότες σε ζωντανή σύνδεση (Βίντεο)
poutin.jpg
Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο πόλεμος θα τελειώσει με την επίτευξη όλων των στόχων - Το Ντονμπάς είναι ρωσικό έδαφος
Οι αναφορές του έγιναν στο πλαίσιο συνεδρίασης του Συμβουλίου για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Μόσχα
Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο πόλεμος θα τελειώσει με την επίτευξη όλων των στόχων - Το Ντονμπάς είναι ρωσικό έδαφος