Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 3-1 (3-6, 6-1, 6-2, 6-4) του Άντι Μάρεϊ και κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το Roland Garros. Παράλληλα, ολοκλήρωσε το 4 slam, κατέκτησε δηλαδή και τα 4 Grand Slam.
Αυτός ήταν ο 20ος τελικός τελικός γκραν σλαμ για τον Νόλε, ο οποίος ισοφάρισε τον Ραφαέλ Ναδάλ στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστα, με τον Φέντερερ να φιγουράρει στην κορυφή με 27 παρουσίες σε τελικούς.
Παράλληλα, αυτός ήταν ο 65ος τίτλος καριέρας του Τζόκοβιτς, στην 92η παρουσία του σε τελικό του στο tour (64-27 σε τελικούς).
Έτσι, ξεπέρασε τους Μπιορν Μποργκ και Πιτ Σάμπρας στη σχετική λίστα και είναι 6ος πίσω από τους Τζίμι Κόνορς (109 τίτλοι), Ιβάν Λεντλ (94), Ρότζερ Φέντερερ (88), Τζον ΜακΕνρο (77), Laver (74) και Ραφαέλ Ναδάλ (69).
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές
Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom