Thumbnail

Σημαντικές επιβαρύνσεις για χιλιάδες μητέρες προκύπτει από το νόμο που προβλέπει ότι τα εξαρτώμενα τέκνα βαρύνουν τον σύζυγο, ανεξάρτητα από το εάν είναι μισθωτός, συνταξιούχος ή όχι.


Έτσι ο αριθμός των τέκνων υπολογίζονται μόνο για έκπτωση φόρου του άνδρα και μόνο στην περίπτωση που αυτός είναι μισθωτός ή συνταξιούχος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, χιλιάδες έγγαμες γυναίκες θα αντιμετωπίσουν μια δυσάρεστη έκπληξη. Εάν είναι εργαζόμενες με μισθό ή λαμβάνουν συντάξεις και οι σύζυγοί τους δεν είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι, αλλά ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες ή είναι αγρότες ή άνεργοι θα δουν ότι οι κρατήσεις τους θα αυξηθούν σημαντικά.
Κι αυτό συμβαίνει διότι με τις αλλαγές στο αφορολόγητο δεν θα έχουν πλέον έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ, αλλά 1.900 ευρώ καθώς δεν θα υπολογίζονται στο αφορολόγητο τα τέκνα ως προστατευόμενα. Θα έχουν επιπλέον παρακράτηση φόρου τουλάχιστον 300 ευρώ το χρόνο.

Ο μόνος τρόπος για να έχουν το αφορολόγητο οι μητέρες ανηλίκων είναι να χωρίσουν με τον σύζυγό τους και με δικαστική απόφαση να έχουν εκείνες την επιμέλεια των παιδιών. Μόνο σε αυτή την περίπτωση ο νόμος θεωρεί ότι τα τέκνα βαρύνουν το εισόδημα της ίδιας και όχι του συζύγου.

Αν και οι δύο σύζυγοι έχουν εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις, τότε η έκπτωση φόρου υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των τέκνων μόνο στο εισόδημα του συζύγου και όχι και στη σύζυγο. Στην περίπτωση αυτή, την προσαύξηση της έκπτωσης φόρου λόγω τέκνων την κερδίζει ο μισθωτός ή συνταξιούχος σύζυγος.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Βόλο
Ο Βόλος «βράζει» για το LNG: Μαζικό συλλαλητήριο – Για… χαβαλέ μιλά ο Μπέος
Χιλιάδες πολίτες στον δρόμο για τον Παγασητικό – «Παράνομο το έργο», λέει ο Κουρέτας – «Των γνωστών-αγνώστων», απαντά ο Μπέος
Ο Βόλος «βράζει» για το LNG: Μαζικό συλλαλητήριο – Για… χαβαλέ μιλά ο Μπέος
ποσδεπ
«Άνιση μεταχείριση»: Η ΠΟΣΔΕΠ απαιτεί αναγνώριση προϋπηρεσίας σε Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα
Ο κίνδυνος των «δύο ταχυτήτων» στην Έρευνα - «Άνιση μεταχείριση στα ΑΕΙ»
«Άνιση μεταχείριση»: Η ΠΟΣΔΕΠ απαιτεί αναγνώριση προϋπηρεσίας σε Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα