Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Η Αριστερά και οι Εξετάσεις

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ (2013):όταν οι εκπαιδευτικοί απειλησαν με κινητοποιήσεις σε περίοδο εξετάσεων είχα γράψει το κείμενο* που κοινοποιώ πιο κάτω.

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

N.Φίλης(2016): " Και θα σας διαβεβαιώσω ότι και φέτος οι εξετάσεις θα είναι άψογες, θα είναι αδιάβλητες. Όσο υπάρχει αυτός ο θεσμός πρέπει να διασφαλίζουμε τα στοιχεία εκείνα τα οποία κρίνουν την αντικειμενικότητά τους. Όσο υπάρχει.Η συζήτηση για τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια δεν είναι της παρούσης στιγμής, πάντως είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί και την κοινωνία και το Υπουργείο".
Κύριε Υπουργέ,
η αριστερά ποτέ δεν εκθείαζε την αδιάβλητη και άψογη διεξαγωγή των εξετάσεων γιατί επέλεγε να μη συσκοτίζει με χρυσόσκονη τη μεροληπτική και διαβλητή κοινωνικά επιλογή των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κύριε Υπουργέ,
πώς και ξεχνάτε ότι υπάρχει μια κοινωνική κατηγορία υποψηφίων σε κατάσταση φτώχειας, ασιτίας και ανεργίας των γονιών τους! Γιατί κάνετε στραβά μάτια και στρατεύεστε στο να προωθήσετε την άποψη ότι οι εξετάσεις είναι αδιάβροχες και αλεξίσφαιρες στην κοινωνική εξαθλίωση που μαστίζει πολλούς υποψηφίους. Πόσο αδιάβλητη είναι η διεξαγωγή των εξετάσεων όταν υπάρχει έστω και ένας υποψήφιος σε κατάσταση πείνας! Άστεγος?

Κύριε Υπουργέ,
έχετε το θλιβερό προνόμιο να ενορχηστρώνετε τη διεξαγωγή εισαγωγικών εξετάσεων για χρεωμένους υποψήφιους χρεωμένων γονιών! Ποια Αριστερά, κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορεί να ισχυρίζεται και να διεκδικεί αντικειμενικότητα?

Ν. Φίλης(2016): όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων δήλωσε: "Οι εξετάσεις θα αρχίσουν και θα τελειώσουν κανονικά. Κανείς δεν παίζει με την αγωνία των παιδιών. Αυτά είναι μικροπολιτικές που έχουν διαψευστεί με όλους τους τόνους από την ΟΛΜΕ"

Κύριε Υπουργέ,έχετε ξεχάσει ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις, όταν δεν γίνονται σε περίοδο εξετάσεων αλλά σε περίοδο μαθημάτων, πλήττουν την ουσία της ίδιας της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Ποιος σας είπε ότι οι εξετάσεις είναι το "κορυφαίο γεγονός" που, άλλωστε, θα καταργούσατε;

Σία Αναγνωστοπούλου (Σήμερα στην ΕΡΤ): "Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά"
Κυρία Υπουργέ: Αφού ξέρετε πως η ευχή σας δε πιάνει τόπο για όλα τα παιδιά(103.366), γιατί την κάνετε; Γνωρίζετε ότι όσο και να εύχεστε συγκεκριμένη κοινωνική κατηγορία παιδιών θα μείνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης! Ή εκτός των επιλογών τους
Τελικά, μας μπερδέψατε: εκεί που προσπαθούσατε να υποβαθμίσετε τη σημασία των εξετάσεων και να επιχειρηματολογήσετε ότι οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία και ευκαιρία στη ζωή που έχει κι άλλες πολλές, εκεί μας εκμυστηρευτήκατε πως οι εφιάλτες στα όνειρά σας έχουν να κάνουν με εξετάσεις.

Κι όταν ερωτηθήκατε για το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων, επιδοθήκατε στη γνωστή καθιερωμένη παλαιά συντηρητική υπουργική ατάκα: Οι εκπαιδευτικοί δε μπορούν να παίζουν με την αγωνία των νέων σε μια τόσο κρίσιμη και σημαντική διαδικασία.
Πώς θα μπορούσε να πρωτοτυπήσει ένα ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:
1. Να μη γίνουν δηλώσεις μικροαστικής ναφθαλίνης και νεοφιλελευθερης κοπής ή
2. Να αναδείξουν τις ειδικές συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης κάτω από τις οποίες
γίνονται φέτος οι εξετάσεις ή
3. Να σιωπήσουν με νόημα

Αυτή η καθιερωμένη, χρόνια τώρα, ευκαιρία που έχουν οι εκάστοτε Υπουργοί Παιδείας για κακόγουστες ευχές και παραινέσεις, εγγίζει τα όρια μιας άθλιας παράστασης κοινωνικού εμπαιγμού συγκεκριμένης κοινωνικής κατηγορίας πολιτών!
Κύριοι του Υπουργείου, έχετε αποτύχει μπροστά στις ίδιες εξετάσεις που διαφημίζετε ως αδιάβλητες και άψογες.Το κοινωνικό και το μνημονιακό που τις στοιχειώνει τα έχει κάνει όλα μια οδυνηρή "στραπατσάδα"

----

Το κείμενο

Ευτυχώς! Οι εκπαιδευτικοί ξέρουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
«Έφυγε» πρόωρα από κορονοϊό καθηγήτρια Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης - Ο αποχαιρετισμός της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
fakelos covid sxoleio arnitis goneas
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Σφοδρές αντιδράσεις για την κυβερνητική απόφαση να περικοπεί η αμοιβή των εργαζόμενων γονέων που λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού κατά 50%
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!
«Μια απλή καταγραφή των πεπραγμένων της Υπουργού Παιδείας αποδεικνύει την υποκρισία αλλά και την επιλογή της Εκπαίδευσης ως χώρου πειραματισμού  για...
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!