Thumbnail
Τι προβλέπεται

Δεκτή εν μέρει έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος την τροπολογία την οποίαν κατέθεσαν έξι βουλευτές της αντιπολίτευσης, με την οποία ρυθμίζονται θέματα των ΑμΕΑ.

Τα άρθρα της τροπολογίας που έκανε δεκτή ο υπουργός Εργασίας, προβλέπουν η προσωρινή σύνταξη και το εφάπαξ βοήθημα να καταβάλλεται κατ' απόλυτη προτεραιότητα σε δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και στους γονείς και κηδεμόνες που προστατεύουν άτομα με αναπηρία.

Ακόμη, στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 50% και ανεξάρτητα με τα έτη ασφάλισης θα χορηγείται το 100% του ποσού που αντιστοιχεί στην Εθνική Σύνταξη.

"Έκανα δεκτές τις τροπολογίες που προβλέπουν την κατά προτεραιότητα απόδοση παροχών σε δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, κάτι απολύτως δίκαιο", ανέφερε αιτιολογώντας την απόφασή του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι, οι άλλες προβλέψεις που περιλαμβάνει η τροπολογία, θα πρέπει να εξετασθούν συνολικά στο πλαίσιο επιτροπής που θα συγκροτηθεί στο υπουργείο Εργασίας και στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι των ομοσπονδιών των ΑμΕΑ.

Την τροπολογία υπογράφουν, ο Βασίλης Οικονόμου από τη ΝΔ., η Έυη Χριστοδουλοπούλου, ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο Κώστας Μπαργιώτας από το Ποτάμι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Προαναγγέλλει αναβάθμιση των ειδικών σχολείων και νέες δομές εκπαίδευσης
Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Η Ζαχαράκη προαναγγέλλει αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης
Σοφία Ζαχαράκη: Προαναγγέλλει αναβάθμιση των ειδικών σχολείων και νέες δομές εκπαίδευσης
Στρατιώτες στην Ουκρανία
«Φοιτητές-φαντάροι διώκονται για συμμετοχή σε αγώνες»: Οι Σύλλογοι της Αθήνας καταγγέλλουν
Φοιτητές-στρατιώτες στο στόχαστρο: Οι Σύλλογοι απαιτούν άμεση ανάκληση των ποινών
«Φοιτητές-φαντάροι διώκονται για συμμετοχή σε αγώνες»: Οι Σύλλογοι της Αθήνας καταγγέλλουν