Thumbnail
Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ

Νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ορίστηκε ο Θεόφιλς Ρόζενμπεργκ. Διαβάστε παρακάτω τηνάγνωστη τραγωδία του νέου προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ που σημάδεψε την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  του Flashnews.gr,  πατέρας του νέου προέδρου του ΚΕΕΛΝΠΟ, ήταν ο κ. Γεώργιος Ρόζενμπεργκ, ένας από τους μεγαλύτερους γιατρούς – χειρουργούς που είχαν προσφέρει υπηρεσίες στα Χανιά στις δεκαετίες 1950-60.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ, η οικογένεια Ρόζενμπεργκ μετακόμισε από τον Πειραιά στα Χανιά, όπου ο πατέρας ιατρός – χειρουργός, Γεώργιος Ρόζενμπεργκ προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες στους Χανιώτες.

Μάλιστα είχε συνεργαστεί και με τον ιατρό Καρδαμάκη στην κλινική που υπήρχε στην διασταύρωση των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Μιχελουδάκη, αλλά και με άλλους Χανιώτες γιατρούς της εποχής.

Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ φοίτησε σε σχολεία των Χανίων, αλλά η οικογένεια που ήταν πολύ γνωστή στους παλιούς Χανιώτες, σημαδεύτηκε από μια φοβερή τραγωδία.

Στην δεκαετία του 1960 και ενώ ο πατέρας με τα παιδιά του απολάμβαναν το μπάνιο τους στην περιοχή του Καλαμακίου Χανίων (πληροφορίες κάνουν λόγο για την περιοχή του Γλάρου), ένα από τα παιδιά κινδύνεψε να πνιγεί.

Τότε ο Γεώργιος Ρόζενμπεργκ, χωρίς δισταγμό βούτηξε και έβγαλε το παιδί σώο και ασφαλή, αλλά ο ίδιος (σύμφωνα με τις πληροφορίες) υπέστη καρδιακή ανακοπή και εξέπνευσε.

Το τραγικό αυτό περιστατικό είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση την τότε τοπική κοινωνία, καθώς ο Γεώργιος Ρόζενμπεργκ  έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στα Χανιά.

Κάποια στιγμή, μετά από αυτή την τραγωδία, η οικογένεια αναχώρησε από τα Χανιά για την Αθήνα, όπου ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ακολούθησε την πορεία του αείμνηστου πατέρα του στην ιατρική επιστήμη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Η «δεύτερη βάρδια» των εκπαιδευτικών: Η αθέατη εργασία που αρχίζει όταν τελειώνει το σχολείο
Για τον εκπαιδευτικό, η εργασία δεν τελειώνει όταν κλείνει η πόρτα της τάξης. Τότε, στην πραγματικότητα, αρχίζει η «δεύτερη βάρδια». Μια βάρδια...
Η «δεύτερη βάρδια» των εκπαιδευτικών: Η αθέατη εργασία που αρχίζει όταν τελειώνει το σχολείο
γη
Η επιστήμη «βγαίνει» στην αυλή: Πάνω από 530 σχολεία αναβιώνουν το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη
Από την Αρχαία Αλεξάνδρεια στη σύγχρονη σχολική τάξη - Πώς θα γίνει η μέτρηση
Η επιστήμη «βγαίνει» στην αυλή: Πάνω από 530 σχολεία αναβιώνουν το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη
δασκάλα
Μαζικές αποχωρήσεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 5.000 αιτήσεις – Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται περισσότερο
Αναλυτικά τα στοιχεία σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Μαζικές αποχωρήσεις εκπαιδευτικών: Πάνω από 5.000 αιτήσεις – Ποιοι κλάδοι επηρεάζονται περισσότερο