Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Άποψη

Ο μεγάλος εχθρός της τέχνης ήτο ανέκαθεν η καλαισθησία. Οι νεοέλληνες βάλανε στο πιάτο τους το σκατό. Το γλείφουν και το ευχαριστιούνται με ιδιαίτερη σπουδή. 

Η πολιτική ζωή απέβη μια σκατολογική φάρσα. Απ’ την κοινωνία του θεάματος περάσαμε εσχάτως στην κοινωνία της κωλοτρυπίδας. 

Η νεωτερική κοπρολογία των μέσων έχει απλώσει το πέπλο της στο βραδινό δείπνο των Ελλήνων, που αποχαυνωμένοι απολαμβάνουν τους χαρισματικούς κουραδοκόφτες στο καθιστικό τους. 

Η δημοκρατίας μας επήγε ολοταχώς στα σκατά. Όποιος χέζει πατόκορφα τους ρωμιούς, εκδήλως τους ευεργετεί. 

Απ’ τους διανοούμενους που έγλειψαν το τσουτσουνάκι του Αλέξη για να κονομήσουν μισθό και βραβείο, περάσαμε στους πονεμένους καλλιτέχνες που ποζάρουν με σωσίβια για τους πρόσφυγες. 

Η σκατολογία εμφανίζεται ως πρόκληση για τη μητέρα που απαγορεύει στο παιδί της να παίζει με τα κουραδάκια του, και η κοπροφαγία ως απόλυτη υποταγή στον ερωτικό παρτενέρ, ως ένδειξη απόλυτης αγάπης, αλλά και ως ακραία μορφή μαζοχισμού, του αποκαλούμενου αυτό-εξευτελισμού. 

Ο λαός μας αποθέωσε τη λατρεία και τη φετιχοποίηση των περιττωμάτων του. Οποιοδήποτε κοινωνικό σκατό που έπρεπε να καταλήγει στο βόθρο της ιστορίας έγινε συνθήκη της δημόσιας ζωής. 

Οι ζωές των ανθρώπων έγιναν ζωές των ξένων και ζωές των δικών μας. Ρουφιανιά και μαλακία. Όλος ο χαζοχαρούμενος κωλοπαιδισμός στρατολογήθηκε για να ξεσκάσουν οι καημένοι από τη μέγγενη των τοκογλύφων. 

Τοποθετήστε το στόμα σας στο αντικείμενο της λατρείας, αφήστε να σας αποθέσουν με άνεση ένα καλλιτεχνικό κουράδι σαν μικρό αυγό, αυτό το σπουδαίο τηλεοπτικό προϊόν, γλείψτε το και περιστρέψτε το χίλιες φορές στο στόμα σας, μασήστε το καλά και απολάψτε το δυο τρία λεπτά μέχρι να το καταπιείτε. Τόσο χρειάζεται ο εγκέφαλος για να ευχαριστηθεί τη νοστιμιά. 

Ο υπερούσιος λαός μας επιδεικνύει μιαν ανυπόφορη εμμονή και χρησιμοποιεί κατά τις κρίσεις οξείας πολιτισμικής σχιζοφρένειας, το αίμα και τα περιττώματα στην αυτoσυντριβή του. 

Κατά την εφήμερη δημοκρατία του Σαλό που εγκαθίδρυσε ο Μουσολίνι, τέσσερις αφέντες επιλέγουν οχτώ νεαρά άτομα ως θύματα των πιο εξευτελιστικών πράξεων, μέχρι τη σκηνή της κοπροφαγίας όπου μια νεαρή κοπέλα αναγκάζεται να φάει σκατά με το κουταλάκι. 

Οι νεοέλληνες μάγκες παντός καιρού, ταΐζουν τα παιδιά τους σκατά με το κουταλάκι. Ολίγο φασισμό, ολίγη χαριτωμενιά και ολίγα μακαρόνια για τα δυστυχισμένα παιδάκια. 

Οι νεοέλληνες πασαλείβουν τη νεότητα, τη μοναδική δυνατή και αληθινή ελπίδα, με ότι βρωμερό και τρισάθλιο απόρριμμα έχει βγάλει ο χοντρός τους κώλος. 

Φάτε σκατά, παιδιά μου, κερνάει η κοινωνία. Η μαμά και ο μπαμπάς. Ο κύριος βουλευτής. Ο κύριος Κράτος. Οι μη κυβερνητικές. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή: «Με διαφάνεια και λογοδοσία η υλοποίηση του "Trust your Stars"»
Η υπουργός Παιδείας παρέθεσε τα επίσημα στοιχεία για τις 1.241 αιτήσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας»
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή: «Με διαφάνεια και λογοδοσία η υλοποίηση του "Trust your Stars"»
Νίκος Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου στη Βουλή: Γιατί καθυστερεί η νομοθετική ρύθμιση για την ισοτιμία πτυχίων ΤΕΙ – Πανεπιστημίων
Ο Νίκος Παπαϊωάννου διευκρίνισε ότι το υφιστάμενο πλαίσιο δεν προβλέπει αυτόματη ισοτίμηση για όσους είχαν ήδη αποφοιτήσει πριν από τις προηγούμενες...
Νίκος Παπαϊωάννου στη Βουλή: Γιατί καθυστερεί η νομοθετική ρύθμιση για την ισοτιμία πτυχίων ΤΕΙ – Πανεπιστημίων
Υπουργείο Παιδείας
Νέα ρύθμιση: Στο Υπ. Παιδείας οι δαπάνες και η στέγαση των διευθύνσεων εκπαίδευσης-ΚΕΔΑΣΥ από το 2027
ΠΟΣΥΠ: Μεταφέρεται στο Υπουργείο Παιδείας η στέγαση και οι λειτουργικές δαπάνες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης
Νέα ρύθμιση: Στο Υπ. Παιδείας οι δαπάνες και η στέγαση των διευθύνσεων εκπαίδευσης-ΚΕΔΑΣΥ από το 2027
foitites-aei-panepisthmia-amfitheatro
Έκθεση-αποκάλυψη: Τα ΑΕΙ «οργανώνονται», αλλά παραδίδουν τον εσωτερικό έλεγχο σε ιδιώτες
Ελεγκτικό Συνέδριο: Πρώτα στην καταγραφή διαδικασιών τα Πανεπιστήμια – Γιατί «σκοντάφτουν» στην αυτόνομη στελέχωση
Έκθεση-αποκάλυψη: Τα ΑΕΙ «οργανώνονται», αλλά παραδίδουν τον εσωτερικό έλεγχο σε ιδιώτες