Thumbnail
Δείτε γιατί

Η ενασχόληση με τον χορό μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα με ελληνικό «χρώμα».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Ντάφνα Μέρομ του Πανεπιστημίου του δυτικού Σίδνεϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό προληπτικής ιατρικής "American Journal of Preventive Medicine", ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 48.400 ανθρώπους άνω των 40 ετών, οι οποίοι δεν είχαν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα στην αρχή της μελέτης. Από αυτούς (κυρίως αυτές), οι 3.100 ασχολούνταν με τον χορό, ενώ έως το τέλος της μελέτης είχαν σημειωθεί 1.714 θάνατοι από καρδιαγγειακά αίτια.

Όσοι χόρευαν και όσοι περπατούσαν συστηματικά, είχαν μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν λόγω προβλημάτων στην καρδιά. Οι άνθρωποι που χόρευαν, ήταν συνήθως νεότεροι, είχαν μικρότερο βάρος, λιγότερες χρόνιες ασθένειες και ασκούνταν σωματικά περισσότερο.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η προστατευτική δράση του χορού στην καρδιά εμφανίζεται σε όσους και όσες ασχολούνται σε μέτριο τουλάχιστον βαθμό, αλλά όχι όταν η ενασχόλησή τους είναι τελείως περιστασιακή διευκρίνισαν. Δεν διευκρίνισαν όμως ποιά είναι η ελάχιστη συνιστώμενη ενασχόληση με το χορό.

«Θα συμβούλευα όσες και όσους βαριούνται κάπως το περπάτημα ή τους αρέσουν οι προκλήσεις, να δοκιμάσουν το χορό», δήλωσε η Μέρομ, η οποία διευκρίνισε ότι όσο πιο γρήγορο ρυθμό έχει ο χορός που κάνει κανείς, τόσο πιο μεγάλο είναι το όφελος για την καρδιά, αλλά και για την ψυχική διάθεση.

Στην έρευνα συμμετείχε και ο ελληνικής καταγωγής Εμμανουήλ Σταματάκης, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.

Πηγή: praktoreio-ygeias.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ειντεν
Ο μικρός Αϊνστάιν: 9χρονος φοιτητής νευροεπιστήμης σπάει τα όρια της ηλικίας
Ο μικρός Έιντεν παρακολουθεί πανεπιστημιακά μαθήματα και ονειρεύεται να γίνει παιδο-νευροχειρουργός
Ο μικρός Αϊνστάιν: 9χρονος φοιτητής νευροεπιστήμης σπάει τα όρια της ηλικίας
φοιτητές
Ποιοι φοιτητές δικαιούνται δωρεάν πακέτα με τρόφιμα και είδη σπιτιού
Φοιτητές από ευάλωτες οικογένειες λαμβάνουν πακέτα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους
Ποιοι φοιτητές δικαιούνται δωρεάν πακέτα με τρόφιμα και είδη σπιτιού