Thumbnail
Απεργία

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν οι προτεινόμενες εργασιακές μεταρρυθμίσεις με τους εργαζόμενους να ανακοινώνουν 24ωρη γενική απεργία και διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα. Στο πλευρό τους και οι φοιτητικές οργανώσεις. 

Αντιμέτωπη με 24ωρη γενική απεργία και διαδηλώσεις κατά των προτεινόμενων εργασιακών μεταρρυθμίσεων βρίσκεται σήμερα η Γαλλία, με τη σοσιαλιστική κυβέρνηση στο Παρίσι, να ελπίζει ότι θα προλάβει ενδεχόμενη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους σπουδαστές. Οι σπουδαστικές οργανώσεις έχουν ταθχεί στο πλευρό των σκληροπυρηνικών εργατικών ενώσεων, καλώντας σε μια ημέρα διαμαρτυρίας κατά του νόμου για τις μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, που προωθεί η υπουργός Εργασίας, Μιριάμ Ελ Κομρί, σε μια προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, που έχει ξεπεράσει το 10%.

Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις φέρνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλα τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, τα οποία κατά τα προηγούμενα χρόνια είχαν ουσιαστικά κωδικοποιηθεί και ρυθμιστεί, ανοίγοντας ένα νέο και απρόβλεπτο μέτωπο αντιπαραθέσεων της κυβέρνησης, με τις ενώσεις και τα συνδικάτα των εργαζομένων, που προειδοποιούν ότι κινδυνεύει η εργασιακή τους σταθερότητα και ασφάλεια.

Έτσι, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα περίπου 144 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία των συνδικάτων, ενώ ο κρατικός σιδηρόδρομος (SNCF) αναμένει μεγάλες καθυστερήσεις και διακοπές στα δρομολόγια του, με έμφαση στην περιοχή γύρω από το Παρίσι. Επίσης, αναμένεται ότι θα επηρεαστούν και τα δρομολόγια του Eurostar μεταξύ του Παρισιού, του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

1ο ΓΕΛ Καλύμνου
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική διαδρομή ολοκλήρωσε το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου, με δέκα μαθητές να ενσωματώνονται στη σχολική ζωή της Ισπανίας
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
πρωτοδικείο Αθηνών
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
Το Πρωτοδικείο Αθηνών «καταδικάζει» τις κρατικές δυσλειτουργίες και με απόφαση-πιλότο ανοίγει δρόμο για αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ σε πολίτες
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
διώξεις εκπαιδευτικών
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
«Δεν μας λυγίζουν οι διώξεις» - Συζήτηση στην αίθουσα του ΤΕΕ για τις 2.500 πειθαρχικές διώξεις και την ποινικοποίηση της απεργίας
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
αλκοόλ
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί
Πώς αντιλήφθηκαν οι γονείς του παιδιού ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί