Καιρός: Σήμερα αλλάζει το σκηνικό – Πότε θα βρέξει στην Αθήνα και πού έρχονται καταιγίδες

Κοινωνία 0

Αυτός είναι ο Έλληνας που κέρδισε το Όσκαρ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
O Έλληνoαυστραλός φωτογράφος, σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας Michael Paleodimos

O Έλληνoαυστραλός φωτογράφος, σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας Michael Paleodimos είναι μέλος της ομάδας της ταινίας STUTTERER που κέρδισε το Όσκαρ Ταινίας Μικρού Μήκους.

Ο Michael Paleodimos έφυγε από την Ελλάδα για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Από τα εργαστήρια της κλινικής βιοχημείας μεταπήδησε στη φωτογραφία και πήρε μέρος στην ομάδα που έφτιαξε μια low budget indie ταινία μικρού μήκους, η οποία κέρδισε βραβεία σε πολλά φεστιβάλ κινηματογράφου και έφτασε να κερδίσει και το φετινό Όσκαρ στην αντίστοιχη κατηγορία.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο περιοδικό People, «τα βήματα από την κλινική βιοχημεία στα θέματα φωτογραφίας έγιναν σταδιακά. Η φωτογραφία ήταν χόμπι μου από παιδί. Χάρη σε μια κάμερα οικογενειακή και τη δασκάλα της βιολογίας στο σχολείο μου, που είχε ξεκινήσει ένα κλαμπ φωτογραφίας με σκοτεινό θάλαμο.  

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Άνω Λιόσια: Σε σοβαρή κατάσταση η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου – Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την επίθεση

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ: 8.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία