Thumbnail

Όπως αναφέρουν πληροφορίες φωτιά έχει ξεσπάσει στο στρατόπεδο "Φιλιππάκου" το οποίο έχει επιλεγεί για hotspot.

Eχουν φτάσει στο σημείο 2 πυροσβεστικά οχήματα και 5 άνδρες(που φτάσανε στην εστία  της φωτιάς με κάποια σχετική καθυστέρηση λογο του κόσμου που ήταν μαζεμένος στο σημείο) για να σβήσουν την φωτιά.

Όπως καταγγέλλουν στα κοινωνικά δίκτυα, η φωτιά μπήκε στο στρατόπεδο ώστε να μην μπορέσουν να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες!

Νωρίτερα αγρότες το είχαν αποκλείσει με τρακτέρ για να εμποδίσουν την πρόσβαση των προσφύγων σε αυτό.
 

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, το βράδυ της Παρασκευής (26/02/2016) και μετά την ολοκλήρωση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου,  πολίτες στο Δήμο Πέλλας συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο Φιλιππάκου για να διαδηλώσουν την ενάντια στους πρόσφυγες και την φιλοξενία τους. Κάποιοι απειλούσαν ακόμη και με κατάληψη του χώρου ώστε να το εμποδίσουν να συμβεί. Μάλιστα, την Κυριακή (28/02/2016) έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο.

Εδώ να σημειώσουμε πως τις κινήσεις εναντίωσης στους πρόσφυγες, τις στηρίζει και το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής το οποίο έχει βγάλει και σχετικές ανακοινώσεις.

Μία απο τις αναφορές στο γεγονός που έγινε στα κοινωνικά δίκτυα

 

Με προτροπή του δημάρχου Γρηγόρη Στάμκου, κάτοικοι των Γιαννιτσών έκαψαν το πρώην στρατόπεδο Φιλιππάκου, προκειμένου να...

Posted by Yannis Androulidakis on Saturday, February 27, 2016

 (φωτογρφίες από τον Τάσο Τατόγλου)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko astinomia perama
Αιματοκύλισμα στα Βορίζια Κρήτης: Πληροφορίες για 3 νεκρούς και 15 τραυματίες από πυροβολισμούς
Μακελειό στα Βορίζια: Με αγροτικά αυτοκίνητα κατεβάζουν νεκρούς και ζωντανούς
Αιματοκύλισμα στα Βορίζια Κρήτης: Πληροφορίες για 3 νεκρούς και 15 τραυματίες από πυροβολισμούς
crayons-pencils_molyvia_education_ekpaideusi.jpg
«Καμπανάκι» από τη ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής: «224 παραιτήσεις και 297 άδειες δείχνουν την εξουθένωση στην εκπαίδευση»
Συναγερμός στην Πρωτοβάθμια: Μαζικές παραιτήσεις και άδειες – Η ΔΑΚΕ ΑΠΥΣΠΕ Αττικής προειδοποιεί για «κατάρρευση του συστήματος»
«Καμπανάκι» από τη ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής: «224 παραιτήσεις και 297 άδειες δείχνουν την εξουθένωση στην εκπαίδευση»
μεταναστες
Η Μεσόγειος συνεχίζει να μετρά νεκρούς: Πάνω από 1.300 ζωές χάθηκαν στο ταξίδι προς την Ευρώπη
Frontex: Λιγότερες διελεύσεις προς την Ε.Ε., αλλά η Μεσόγειος παραμένει θανατηφόρα – Πάνω από 1.300 νεκροί ή αγνοούμενοι το 2025
Η Μεσόγειος συνεχίζει να μετρά νεκρούς: Πάνω από 1.300 ζωές χάθηκαν στο ταξίδι προς την Ευρώπη