Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
φώτο: Μαθητές μαζεύουν αντικείμενα από το βομβαρδισμένο σχολείο τους
Ο ΟΗΕ ενημέρωσε ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια παιδιά από τη Συρία θα γίνουν πρόσφυγες έως το τέλος του 2016 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.

Δύο εκατομμύρια παιδιά στη Συρία αδυνατούν να πάνε στο σχολείο ενώ στο Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, οι αεροπορικές επιδρομές και οι ρίψεις βομβών είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Η πόλη ελέγχεται από κυβερνητικό στρατό όμως οι μάχες είναι συνεχείς.

Οι μαθητές φοβούνται να πάνε σχολείο γιατί έχουν δει με τα μάτια του ή να βομβαρδίζονται κτίρια δίπλα από το σχολείο τους ή και τους συμμαθητές τους να σκοτώνονται.

Η ομάδα αλληλεγγύης Save the Children δημοσίευσε ότι  τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Συρία έχουν γίνει 4.000 επιθέσεις σε σχολεία.


Και δεν είναι μόνο ο κίνδυνος του βομβαρδισμού που αποτρέπει τους μαθητές από το να πάνε στο σχολείο τους, είναι και που πολλά μικρά παιδιά υποχρεωτικά βοηθούν τους δικούς τους στον αγώνα τους για επιβίωση.
Παρ΄ όλα αυτά οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στα σχολεία τους και ότι θα συνεχίσουν να μπαίνουν στις τάξεις και να κάνουν μάθημα ανεξάρτητα αν πετούν αεροπλάνα από πάνω τους ή γίνονται επιδρομές.
5.000 σχολεία έχουν βομβαρδιστεί, χαρακτηριστεί ακατάλληλα ή έχουν βρει καταφύγιο άνθρωποι των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν.

Μέχρι στιγμής ο πόλεμος στη Συρία έχει σκοτώσει 250.000 ανθρώπους ενώ έχουν γίνει πρόσφυγες τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της χώρας.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2022: Αυτός είναι ο νέος τρόπος εξέτασης

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα μέτρα: Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας και θα αναφερθεί στο ζήτημα του υποχρεωτικού...
Νέα μέτρα: Παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
ΔΑΚΕ Καθηγητών: Πυρά κατά του υπουργείου Παιδείας-Τα πέντε λάθη που επιβάρυναν τους εκπαιδευτικούς
Πυρά κατά της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας εξαπολύει η ΔΑΚΕ Καθηγητών - Αιχμές και για τη στάση Παρεμβάσεων και ΠΑΜΕ αναφορικά με την...
ΔΑΚΕ Καθηγητών: Τα πέντε λάθη του υπ. Παιδείας που επιβάρυναν τους εκπαιδευτικούς