Thumbnail

Το σύστημα ανταμείβει πάντα τα παιδιά του. Αυτά που κάνουν τη βρομοδουλειά. Το δολοφόνο του Τεμπονέρα τον έκανε υπάλληλο τραπέζης και τους συν αυτώ συνεργούς και ομοϊδεάτες του τους έκανε ισότιμους εταίρους στο ναό της ξεχειλωμένης δημοκρατίας. Βουλευτές, υπουργούς και δε συμμαζεύεται.  

Οι πολιτικές δολοφονίες του παρακράτους έγιναν στη μεταπολίτευση πολιτικές δολοφονίες της επίσημης κομματικής δεξιάς. Μιας δεξιάς που προσπάθησε με τσεκούρια και λοστούς να επιβάλει τη νεοφιλελεύθερη γραμμή σχεδόν εικοσιπέντε χρόνια πριν. Λιγότερο κράτος, απολύσεις, ανταγωνισμός. Ξύλο, αστυνομία, δακρυγόνα και ασφαλίτες. Μα πάνω απ’ όλα τρομοκρατία. 

Μια τρομοκρατία που την διαχειρίζεται τώρα το τερατικό μόρφωμα του ντόπιου εθνολαϊκισμού που μασκαρεύτηκε σε αριστερά και της ευρωπαϊκής νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας που μασκαρεύτηκε σε νοικοκύρη λογιστή. Μιας τρομοκρατίας που έφερε θεαματικά αποτελέσματα κάνοντας το μίσος και τον κοινωνικό αυτοματισμό πολιτική βιταμίνη του κεφαλαίου. 

Μέσα στο ντόπιο θεοκρατικό καθεστώς που παλινδρομεί μεταξύ τοκογλύφων και καλογέρων η λογική κάνει πιρουέτες σαν τους ομοφυλόφιλους που δείχνουν τον κώλο τους ζητώντας να τους παντρεύει ο παπάς της ενορίας κι όχι να γίνει ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας παύοντας οι ιερείς να είναι κρατικοί υπάλληλοι και κατηχητές. 

Τα δυο αντιδραστικά άκρα έγιναν το κέντρο κάθε πολιτικής πράξης. Αυτής της πολιτικής πράξης που παλεύει με νύχια και με δόντια να επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία από το 1990, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοινώνει πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που προβλέπει μεταξύ άλλων λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, κατάργηση της δωρεάν παροχής συγγραμμάτων, επιβολή χρονικού ορίου στις σπουδές, πιθανό περιορισμό του πανεπιστημιακού ασύλου, επιβολή ομοιόμορφης ενδυμασίας, έπαρση της σημαίας κ.ά.

 Ένα γλυκό μπέρδεμα εθνικισμού και θατσερισμού, το οποίο πολέμησε ο Τεμπονέρας και οι σύντροφοί του. 

Ήταν τα χρόνια και οι μέρες που οι καταλήψεις δεν μύριζαν κωλοπεδισμό αλλά συλλογικότητες επικίνδυνες για το φασιστικό σκυλολόι που ήθελε εξουσία και οφίτσια. Που έγλειφε το σκατό του εφοπλιστή με σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές. Ήταν τα χρόνια και οι μέρες, που, στις καταλήψεις οι μαθητές ήταν με τους γονείς και τους καθηγητές τους μια αρμαθιά. 

Ήταν οι μέρες και οι νύχτες που οι καταληψίες δεν έσπαγαν το μισό σχολείο κλειδώνοντάς το το μεσημέρι για να φύγουν και να πάνε στο φροντιστήριο. Το σύστημα σήμερα τρίβει τα χέρια του όταν βλέπει τις γραφικές και άσφαιρες απεργίες και τρίβει τα χέρια του με τις ψευτοκαταλήψεις. Είναι μια μάχη που κέρδισε. Ο εξευτελισμός των αγώνων. Μιας μάχης που κέρδισε όμως δολοφονώντας και μιας μάχης που κέρδισε με τρόμο και καλά χτισμένη πληροφορία στα ιδιωτικά μέσα αποβλάκωσης αλλά και στα δικά της χουντικού τύπου δελτία ειδήσεων της κρατικής. 

Από τον Τεμπονέρα στον Φύσσα κι απ’ τον Φύσσα στον επόμενο δολοφονημένο. 

Ας μην ξεχνάμε πως η δολοφονία Τεμπονέρα ήταν πολιτική δολοφονία όπως και η δολοφονία Φύσσα. Οι δολοφόνοι ήταν εκτελεστές, το χέρι των οποίων όμως όπλισε η εξουσία. Η εξουσία με ονοματεπώνυμο που βρικολακιάζει ξανά και ξανά και λυσσάει όταν οι υποτελείς σηκώνουν κεφάλι. Όταν οι άνθρωποι διεκδικούν τα αυτονόητα. 

Ο Τεμπονέρας δεν ζει. Τον σκότωσε ο Καλαμπόκας και η μισή ΟΝΝΕΔ, σύντροφοι του Σύριζα από δεύτερο χέρι. Οι δικοί σας εταίροι, Συριζαίοι της δημιουργικής ασάφειας και του ακραίου πολιτικού αμοραλισμού. Αυτοί με τους οποίους συναγελάζεστε καθημερινώς με υπερηφάνεια και σθένος αφού υπήρξατε η πιο πρόσφορη λύση των προβλημάτων του κυρίου ημών καπιταλιστή. 

Ο Τεμπονέρας ούτε ήταν ούτε ήθελε να γίνει ήρωας και οσιομάρτυρας. Ήταν όμως αυτός που πάλευε με αξιοπρέπεια για τον ίδιο και τους μαθητές του. Ήταν αυτός που δολοφονήθηκε άγρια με το λοστό του τραμπούκου για τις ιδέες και τη δράση του. 

Ναι! ο Νίκος Τεμπονέρας ΔΕΝ ζει. ΔΕΝ ζει γιατί δολοφονήθηκε, όχι απ’ το παρακράτος και τους αόρατους κακούς, αλλά από το επίσημο καθεστώς. Αυτό το καθεστώς που σήμερα δολοφονεί με μαεστρία και στατιστικές κάνοντας τη φτώχεια να μοιάζει με φυσικό φαινόμενο και την ελεημοσύνη με θεία επιταγή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αττικό νοσοκομείο
Καθηγητές Ιατρικής ΕΚΠΑ για Καλλιάνο: Απόπειρα απαξίωσης του έργου μας στο «ΑΤΤΙΚΟΝ»
«Προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων, μέσω σωρείας μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα από μέλος της Ελληνικής Βουλής»
Καθηγητές Ιατρικής ΕΚΠΑ για Καλλιάνο: Απόπειρα απαξίωσης του έργου μας στο «ΑΤΤΙΚΟΝ»