Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στηρίζει ακόμη και τον Αμβρόσιο

Νέο κήρυγμα μίσους από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του μπήκαν οι ομοφυλόφιλοι, καθώς με αφορμή την ευαγγελική περικοπή του Δείπνου επιδόθηκε σε νέο παραλήρημα.

"Τα Χριστούγεννα χωρίς πνευματική ζωή δεν είναι γιορτή που έχει σχέση με τον Θεό" ανέφερε σχετικά ο μητροπολίτης Άνθιμος, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο από την Εκκλησία το "σύμφωνο συμβίωσης".

"Πότε υπήρξε τέτοιο φαινόμενο 2015 χρόνια να παντρεύεται άνδρας τον άνδρα και γυναίκα την γυναίκα; Αλλά και να θέλουν το δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν, και να τους πουν τι; Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις... Κύριε Ελέησον!" δήλωσε συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το romfea.gr.

Ο μητροπολίτης δεν βλέπει, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το ζήτημα ως πολιτικό, αλλά από την πλευρά της εκκλησίας.

Όσον αφορά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσαν τα λεγόμενα του μητροπολίτη Καλαβρύτων ο Άνθιμος χαρακτήρισε "σκληρές" τις δηλώσεις των επικριτών, προσθέτοντας: "Το νομοθέτημα όμως δεν είναι σκληρό;"

"Ο κ. Αμβρόσιος μην ξεχνάμε ότι είναι Μητροπολίτης στα Καλάβρυτα, στον τόπο όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 για να αποκτήσουμε εμείς την ελευθερία! Αν δεν υπήρχε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και οι ήρωες, δεν θα είχαμε εμείς σήμερα κράτος" δήλωσε ακόμη.

Όοσν αφορά το προσφυγικό, το θεωρεί "μεγάλο πρόβλημα", λέγοντας όμως ότι "στην πατρίδα μας δεν χωράνε άλλοι."

"Η όλη υπόθεση έχει ξεφύγει πλέον! Δεν μπορεί κανείς να σταματήσει τους ανθρώπους αυτούς, πως θα σταθούμε; που θα πάμε;", ανέφερε σε ένα μικρότερης έκτασης παραλήρημα.

Τέλος, ο Άνθιμος θεωρεί ότι "η Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο είχε μηδενική αύξηση του πληθυσμού, αν λοιπόν πάμε έτσι θα χαθούμε... η ευθύνη είναι όλων μας".

Νίκος Ζώτος

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καφε
Συναντήσεις κορυφής της ΠΟΣΥΠ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το μέλλον των ΣΑΕΚ
Στο τραπέζι αμοιβές, ωράρια και συμβάσεις εκπαιδευτών ΣΑΕΚ στη συνάντηση με Βλάση και Καφετζοπούλου
Συναντήσεις κορυφής της ΠΟΣΥΠ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το μέλλον των ΣΑΕΚ
μητσοτακης
Τι ανακοίνωσε σήμερα ο Μητσοτάκης: Παρεμβάσεις για στέγη, υγεία, εργασία και επενδύσεις
Οι βασικές εξαγγελίες και παρεμβάσεις από τη νέα κυριακάτικη ανασκόπηση Μητσοτάκη
Τι ανακοίνωσε σήμερα ο Μητσοτάκης: Παρεμβάσεις για στέγη, υγεία, εργασία και επενδύσεις
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Όλες οι αλλαγές στις φοιτητικές εστίες μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ – Πώς θα γίνεται ο έλεγχος διαμονής
Νέοι αυστηροί κανονισμοί στις εστίες - Έρχονται 10.000 νέες κλίνες και ελεγχόμενη είσοδος
Σοφία Ζαχαράκη: Όλες οι αλλαγές στις φοιτητικές εστίες μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ – Πώς θα γίνεται ο έλεγχος διαμονής