Συνδικαλίστρια - αγωνίστρια διώκεται από τη διοίκηση, και η παράταξή της από άλλους ..."συνδικαλιστές"!
Νέοι καιροί...νέα ήθη!

Η πλειοψηφούσα συνδικαλιστική παράταξη να στέλνει εξώδικη επιστολή σε άλλη συνδικαλιστική παράταξη που εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων όταν, οι τελευταίοι, κατήγγειλαν την μέχρι σήμερα αντισυνδικαλιστική στάση τους σε θέματα συνδικαλιστικών διώξεων και ενεργειών της διοίκησης για αποστελέχωση της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου.

Οι συγκεκριμένοι “συνδικαλιστές” υιοθετώντας απροκάλυπτα τις γραφειοκρατικές και εκφοβιστικές τακτικές της διοίκησης, επιχειρούν να καταργήσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες διατεινόμενοι ότι “μόνο αυτοί εκπροσωπούν τους εργαζόμενους” και συκοφαντούν ανερυθρίαστα αγωνιστές μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους απειλούν με ένδικα μέσα προκειμένου να τους εκφοβίσουν, να τους φιμώσουν και να εξαφανίσουν κάθε αγωνιστική φωνή.

Έτσι εξηγείται και η αδιαφορία τους να καταγγείλουν δημόσια το αδιανόητο γεγονός της παρέμβασης της αστυνομίας, στο χώρο του νοσοκομείου Μολάων, σε ημέρα πανελλαδικής απεργίας το 2014, προκειμένου να καταγράψει απεργούς.

Με τις ενέργειές τους αυτές, που θυμίζουν άλλες εποχές, είναι προφανές ότι όχι μόνο επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες για συναίνεση τους στις μέχρι σήμερα διώξεις που έχει εξαπολύσει η Διοίκηση του Γ.Ν. Λακωνίας σε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους, αλλά, εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Τώρα, παίρνουν οι ίδιοι τη σκυτάλη απειλώντας με διώξεις όσους άφησε η Διοίκηση;

Αυτό θα πει “συνδικαλιστικό” και “δημοκρατικό” ήθος.

Και ενώ η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ “ποιεί την νήσσαν” και υποθάλπτει, τέτοιου είδους αντισυναδελφικές, αντισυνδικαλιστικές, και αντιδημοκρατικές πρακτικές, στο βωμό παραταξιακών σκοπιμοτήτων που, ουσιαστικά, υπονομεύουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους που αγωνίζονται, πραγματικά, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και για δωρεάν δημόσια υγεία.
Καταγγέλουμε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές πρακτικές.
Καλούμε, επίσης, την ΠΟΕΔΗΝ να πάρει θέση και να απομονώσει και να καταδικάσει αυτές τις ανήκουστες αντισυναδελφικές και αντισυνδικαλιστικές συμπεριφορές.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ
Μολάοι 3/9/2015

ΠΡΟΣ
1. ΠΟΕΔΗΝ
2. ΑΔΕΔΥ
Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε για πάνω απο ενάμισι χρόνο λαμβάνει χώρα απο τη Διοικήτρια του Γ.Ν. Λακωνίας Παπαγεωργίου Ευδοξία και τον Αναπλ. Διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων Παναγόπουλο Δημήτρη η συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη της συν. Φωτεινής Μανωλάκου, πρώην Αντιπροέδρου και νυν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων, με δεδομένο ότι η παράταξή μας κατέχει 2 έδρες στο 7μελές Δ.Σ.
Κατά το διάστημα αυτό, παρά το αίτημα της διωκόμενης συναδέλφου και της παράταξής μας προκειμένου το σύνολο του Δ.Σ. του σωματείου να πάρει θέση ως όφειλε και να της συμπαρασταθεί, η πλειοψηφούσα παράταξη του Δ.Σ του Συλλόγου όχι μόνο αγνόησε το αίτημα, όχι μόνο δεν έχει υλοποιήσει αποφάσεις του προηγούμενου Δ.Σ. για στήριξη, αλλά σε απόλυτη σύμπνοια με τη Διοίκηση άφησε να κορυφωθεί ανενόχλητα, απο την πλευρά τους, η με κάθε τρόπο δίωξη και σπίλωση της συναδέλφου.
Την Τρίτη 25/8/2015 η συνδικαλιστική παράταξη “Ενωτικό Ψηφοδέλτιο”, η οποία έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, κοινοποίησε, στη διωκόμενη απο τη διοίκηση και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, συνάδελφο Μανωλάκου Φ. εξώδικη επιστολή προβαίνοντας σε προσωπική επίθεση, κατασυκοφάντηση, σπίλωση της αγωνιστικής της τιμής αλλά και σε προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης.
Ο μόνος τρόπος που ξέρουν να λειτουργούν τα μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. είναι οι κλασσικοί αντιδραστικοί και εκδικητικοί μέθοδοι της διοίκησης. Η μοναδική δράση και η μοναδική ανακοίνωση που έχουν βγάλει ενάμισι χρόνο τώρα, είναι για να υπερηφανευτούν ότι καμία ανακοίνωση δεν έχουν βγάλει, ακόμα και όταν συνέβη να παρέμβη η αστυνομία στο νοσοκομείο μας για να καταγράψει απεργούς(!). Αυτοί λοιπόν, οι πλήρως αδρανείς “συνδικαλιστές” έστειλαν εξώδικη επιστολή γιατί η παράταξή μας κατήγγελε τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά τους τόσο απέναντι στη δίωξη της συναδέλφου μας όσο και απέναντι στις δραματικές εξελίξεις στο νοσοκομείο με το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής.
Το ίδιο το εξώδικο είναι ένα απερίγραπτο κείμενο, μέσω του οποίου όμως αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι όλα αυτά για τα οποία τους καταγγέλουμε είναι απολύτως αληθινά, αφού, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά αναφέρουν: “ουδόλως μας αφορούν τα πειθαρχικά κατά της τέως αντιπροέδρου η μη ολοκλήρωσης της μετάταξής της” (σε ανώτερη κατηγορία) “και η διαρκής δίωξή της σε κάθε επίπεδο. Υπεύθυνη για όλα τα ανωτέρω είναι προφανώς η ίδια και όσοι την ενέπλεξαν σε αυτά..” Προφανώς γι αυτούς, οι συνδικαλιστικοί αγώνες και η μη σύμπνοια με τη διοίκηση είναι εγκλήματα που επισύρουν διώξεις. Αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες που έχει αυτό στο σύνολο των εργαζομένων.
Όταν καταγγείλαμε στην Πρόεδρο του Δ.Σ. Αρώνη Αδαμαντία ότι η παράδοση εξωδίκου στη συν. Μανωλάκου Φ. την στοχοποιεί, δέκα περίπου μέρες μετά, κοινοποίησαν και άλλη εξώδικη επιστολή προς τα μέλη της παράταξής μας Τζάκα Νίκο και Δαουτάκου Ραλλιώ με το ίδιο περίπου περιεχόμενο. Εύλογο το ερώτημα: Οσους, απο την παράταξή μας, άφησε απέξω απο τις διώξεις η διοίκηση του νοσοκομείου, ανέλαβε τώρα να διώξει, να τρομοκρατήσει και να φιμώσει η εργοδοτική παράταξη του “Ενωτικού Ψηφοδελτίου”;
Αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία η πλειοψηφούσα παράταξη να αποκρύπτει ανερυθρίαστα ότι οι συνάδελφοι Μανωλάκου Φ., Τζάκας Ν. και Δαουτάκου Ρ. , κατά των οποίων στρέφονται, οι δυο πρώτοι είναι μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και η τρίτη είναι πρώτη αναπληρωματική. Υιοθετώντας την πιο χυδαία τακτική, απειλούν με ένδικα μέσα (!!!) και προσπαθούν να φιμώσουν και να “εξαφανίσουν” όσους διαφωνούν μαζί τους, διατεινόμενοι ότι αποκλειστικά αυτοί εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων.
Αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία, εκπρόσωποι εργαζομένων να λειτουργούν εντελώς απροκάλυπτα ως εκπρόσωποι της διοίκησης, να χρησιμοποιούν χρήματα των εργαζομένων όχι για να τους υπερασπίζονται αλλά για να εγκαλούν εκπροσώπους εργαζομένων για τη συνδικαλιστική τους δράση και να επιδιώκουν την τρομοκράτηση και φίμωσή τους και μάλιστα με δικαστικά μέσα, κάτι που μέχρι τώρα ούτε η ίδια η Διοίκηση δεν τόλμησε με άμεσο τρόπο να κάνει.
Αυτό είναι το αγωνιστικό, συνδικαλιστικό και δημοκρατικό τους ήθος.
Απο την πλευρά μας θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον μας να συνεχίσουμε να καταγγέλουμε την εργοδοτική, πλειοψηφούσα, στο Δ.Σ. του Συλλόγου, παράταξη του “Ενωτικού Ψηφοδελτίου” δηλώνοντας ότι δεν τρομοκρατούμαστε και δεν υποχωρούμε στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της δημόσιας δωρεάν υγείας και της πλήρους λειτουργίας του νοσοκομείου Μολάων.
Σας ζητάμε να πάρετε θέση και να καταδικάσετε την εργοδοτική και αντιδημοκρατική πρακτική της πλειοψηφούσας παράταξης του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
Συναδελφικά για την παράταξη
Φωτεινή Μανωλάκου, τηλ. 6970371068, 6931195880
Μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων
e-mail: [email protected]

 

Πηγή: antigeitonies.blogspot.gr

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
«Τώρα δεν χρειάζεται πανικός αλλά σχέδιο για να μην έχουμε δεύτερο κύμα, προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και διεπιστημονική προσέγγιση της...
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό