Thumbnail
Δεν θα ισχύσει για φέτος 

Δεν θα περιλαμβάνεται τελικά διάταξη που θα καθιστά υποχρεωτική την προσκόμιση αποδείξεων από τους φορολογούμενους, για να μην χάσουν το αφορολόγητο ποσό για τα εισοδήματα του 2015 στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Το υπουργείο Οικονομικών, παρά τον αρχικό σχεδιασμό του, δεν θα συμπεριλάβει όπως φαίνεται τη ρύθμιση αυτή, με κύκλους του υπουργείου να διευκρινίζουν πως οι φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώνουν αποδείξεις για τις φορολογικές δηλώσεις που θα γίνουν τον Φλεβάρη.

Για παραπληροφόρηση και στο θέμα των αποδείξεων, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο MEGA. Εξήγησε ότι υπάρχει κενό νόμου, καθώς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 έπρεπε να λυθεί νομoθετικά το τι γίνεται με τις αποδείξεις που πρέπει να μαζεύει ο κόσμος για το 2015, κάτι που δεν έγινε.

Προκειμένου να καλυφθεί το κενό νόμου που υπήρχε, όπως είπε, ετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες και ήρθε σαν πρόταση το να υπάρχει μια νομοτεχνική βελτίωση-ρύθμιση. «Δεν θα πηγαίναμε τον Δεκέμβριο του 2015 να βάλουμε φόρο 22% στον κόσμο για τις αποδείξεις. Νομοτεχνικά θα λύναμε το θέμα» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης. Ερωτηθείς, ωστόσο, τι θα προέβλεπε αυτή η νομοτεχνική ρύθμιση δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Και τα περί αναδρομικής φορολόγησης τα απέδωσε εκ νέου σε παραπληροφόρηση, λέγοντας: «Δεν είπα ποτέ, και υπάρχει το βίντεο ευτυχώς, ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι το 2015. Μου αποδόθηκε αυτή η δήλωση και είναι ψέματα. Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει φόρος, αν δεν μαζέψουμε τις αποδείξεις για το 2015 κι αυτό που μου αποδόθηκε είναι ψέματα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα