Κοινωνία

Μαζική συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στα πεντάμηνα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η αναπληρώτρια υπουργός, Ράνια Αντωνοπούλου, αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών

Στον αποκλεισμό της λεωφόρου Σταδίου προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν τη λεωφόρο μετά την άρνηση της αναπληρώτριας υπουργού, Ράνιας Αντωνοπούλου, να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους.

Πάντως, πενταμελής αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα πεντάμηνα συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Βουλή, όπου και παραδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Οι εργαζόμενοι στα «πεντάμηνα» πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, διεκδικώντας την παράταση των προγραμμάτων και την εξασφάλιση σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη. Ανάμεσα στα αιτήματά τους συμπεριλαμβάνονται η κατάργηση κάθε ενοικιαζόμενης προσωρινής και ελαστικής εργασίας και η μονιμοποίηση του προσωπικού στους δήμους και στο δημόσιο.

Σημειώνεται ότι η σημερινή απεργία και συγκέντρωση έχει τη στήριξη τόσο της ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και της ΑΔΕΔΥ, ενώ οι εργαζόμενοι αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους από την επόμενη βδομαδα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία