Thumbnail
Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Σήμερα στις 12:57 μ.μ., το γνωστό φερέφωνο της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., το blog “Πολίτες Αριστοτέλη”, με έκτακτη ανάρτηση, ανακοίνωσε ότι “Νέα εμπρηστική επίθεση είχαμε στο εργοτάξιο των Σκουριών. Στο στόχαστρο των εμπρηστών μπήκαν και πάλι μηχανήματα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για εργασίες στον Καρατζά Λάκκο” . Η ίδια πηγή ισχυρίζεται ότι το γεγονός έλαβε χώρα εχτές το βράδυ, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει γιατί το “έκτακτο” ανακοινώθηκε με τόσες ώρες καθυστέρησης.

Μια μέρα λοιπόν, πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας – στην οποία για πρώτη φορά ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. – χωρίς δημοσιογράφους και ΜΜΕ, “τυχαίνει” να καταστρέφονται μηχανήματα εργολάβων της εταιρείας και την επικοινωνιακή διαχείριση του συμβάντος να αναλαμβάνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσα που συνδέονται άμεσα με την εταιρεία.

Ένας εμπρησμός που γίνεται λίγες μόνο μέρες μετά τη συνάντηση στελεχών της εταιρείας – η οποία βρίσκεται σε προφανή ανησυχία για τις εξελίξεις που αφορούν τις κατά συρροή παρανομίες της – με την αντιπολίτευση του Δήμου Αριστοτέλη και κάποια μέλη τοπικών συμβουλίων, όπου ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τι άραγε δεν πάει καλά; Σχετίζεται με την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ;

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός – που μόνο κατ΄ευφημισμό υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι τα συμφέροντα της πολυεθνικής εταιρείας -, επικαλούνται για πολλοστή φορά δικαστικές αποφάσεις (χωρίς να έχουν ουδέποτε μιλήσει για τις βεβαιωμένες παρανομίες της εταιρείας) και φτάνουν στο σημείο να αναρωτιούνται αν οι 10 γυναίκες που συναντήθηκαν με τον υπ. Προστασίας του Πολίτη διαπραγματεύτηκαν την “εμπρηστική αδιαφορία” [sic] της αστυνομίας για ό,τι μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα. Ζητάνε επίσης από τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη, να σταθεί στο πλευρό των εργολάβων της Ελληνικός Χρυσός.

Ξεχνάνε όπως φαίνεται, ότι η αστυνομία, μέχρι σήμερα, κάθε άλλο παρά αδιαφορία έχει επιδείξει σε όποια περίπτωση εμπλέκονται συμφέροντα της εταιρείας και των εργολάβων της. Είναι σε όλους γνωστό ποιοι υπέστησαν την απίστευτη καταστολή, στοχοποίηση και ποινικοποίηση. Είναι σε όλους κατανοητό ποιους εξυπηρετούν οι φρονηματικές διώξεις ανθρώπων του κινήματος ενάντια στις καταστροφικές δραστηριότητες της εταιρείας. Είναι τυχαίο, ότι η εν λόγω δολιοφθορά γίνεται λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι μεγάλες δίκες που αφορούν το κίνημα;

Ταυτόχρονα, τα ίδια ηλεκτρονικά μέσα, καταγγέλλουν προπηλακισμούς εργαζομένων της εταιρείας από αιρετούς του Δήμου Αριστοτέλη, κάτι που η κοινή λογική δεν είναι εύκολο να δεχθεί ότι συνέβη παρουσία της αστυνομίας. Οι εργαζόμενοι, οι αιρετοί και η αστυνομία βρέθηκαν στο ίδιο μέρος με αφορμή την απόπειρα κατασκευής παράνομης υπαίθριας αποθήκης, σε κτήμα στη Μ. Παναγία που ανήκει στον κουμπάρο του πρώην δημάρχου Αριστοτέλη.

Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας προβοκατόρικης και ενορχηστρωμένης καμπάνιας που έχει σκοπό να διχάσει την τοπική κοινωνία, να ασκήσει πολιτικές πιέσεις και να προετοιμάσει το έδαφος γι΄αυτά που έρχονται.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κυρίως στο #skouries), στήνεται ένα πανηγύρι κατασκευής ειδήσεων και σχολιασμού “γεγονότων”. Δημιουργείται έντεχνα ένας ισχυρός μαγνήτης για όλων των ειδών τους χαρακτηρισμούς – που ξαφνικά μπαίνουν στην ίδια σούπα: “αναρχομπάχαλα”, “αναρχοκαθάρματα” “sos πληρωμένοι”, “δικαιοσύνη”, “εμπρισμός”, “antigold”, “διαδόστε ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ δημοκρατία”, “κάψαν τις #skouries δημοκρατικά, με κίνημα”, “δυναμιτίζεται επικίνδυνα το κλίμα στις Σκουριές”, “τραμπούκοι του sos Χαλκιδικής”, “τι περιμένεις από κυβέρνηση τρομοκρατών”, “εμπριστική επίθεση” “θα καταδικασετε με το νόμο πια συμμορια το ΞΑΝΑΚΑΨΙΜΟ”, “εγκληματικές διαθέσεις”, [η ορθογραφία αυτούσια]

Η μεθοδολογία δεν είναι ούτε καινούργια, ούτε ιδιαίτερα πρωτότυπη. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι καλά μελετημένα και αποτελούν γνωστή τακτική των επαγγελματιών επικοινωνιολόγων που αναλαμβάνουν να εξουδετερώσουν ενοχλητικά κινήματα για τις πολυεθνικές του πλανήτη. Αφού έχει κατασκευαστεί η “είδηση” (πακεταρισμένη πια με ό,τι έχει μαζέψει ο μαγνήτης), αναλαμβάνουν οι “ενισχυτές” που διαδίδουν και μεγεθύνουν το κατασκευασμένο, για τον εκάστοτε σκοπό της εταιρίας, μήνυμα. Σχολιάζουν, συμπεραίνουν, ηθικολογούν, κρίνουν, κατακρίνουν και δικάζουν, διαμορφώνουν την κοινή γνώμη… όλα κατά το δοκούν (της εταιρείας).

Όταν βλέπεις ένα κακόγουστο, έως κακόβουλο, έργο να παίζεται μπροστά στα μάτια σου για πρώτη φορά, απλά το παρακολουθείς. Όταν το ξαναβλέπεις, κάτι σου θυμίζει. Όταν βλέπεις να επαναλαμβάνεται, για ακόμα μια φορά, ως φάρσα, και ξέρεις το σενάριο που θα εξελιχθεί, τότε δεν δικαιολογείται να μην μιλήσεις αμέσως. Κύριοι σας έχουμε καταλάβει. Καιρός να σας καταλάβουν όλοι.

Όλα αυτά εν αναμονή της επιδιωκόμενης συνάντησης των εργαζομένων με τον πρωθυπουργό.

Μετά από όλα τα παραπάνω … ε! βεβαίως καταδικάζουμε!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές