Thumbnail
Τον Οκτώβριο θα κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο 

Με μεγάλες τομές στις φορολογικές κλίμακες θα εγκαινιάσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το μεταρρυθμιστικό της έργο. Στόχος είναι η εξοικονόμηση περίπου 3,6 δις ευρώ στα πλαίσια πάντα των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από το τρίτο μνημόνιο.

Το σχέδιο νόμου προβλέπεται να κατατεθεί τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική» θα περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος με αλλαγές στην κλίμα και το αφορολόγητο, στη σταδιακή κατάργηση της προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών με ποσοστά που ορίζονται στο 20% για το φορολογικό έτος 2016 και στο 26% για το φορολογικό έτος 2017, καθώς και στην αύξηση του φορολογικού συντελεστή επί του ετήσιου εισοδήματος από ενοίκια, για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ στο 15% (από 11%) και για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ στο 35% (από 33%).

Στη φορολογία εισοδήματος, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η θέσπιση ενιαίας φορολογικής κλίμακας, που θα καλύπτει όλα τα εισοδήματα ανεξαρτήτως πηγής, με περισσότερα κλιμάκια.

Στο πλαίσιο αυτό, η νέα κλίμακα θα είναι προοδευτική με συντελεστές που θα ξεκινούν από πολύ χαμηλά, ενδεχομένως και από 5% για εισοδήματα άνω του αφορολογήτου ορίου που εξετάζεται να κινηθεί στο όριο της φτώχειας, που με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καθορίζεται σε ετήσιο εισόδημα 4.608 ευρώ για τον άγαμο και στα 9.677 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια με παιδιά έως 14 ετών.

Επίσης εξετάζεται όπως εκτός από τον συντελεστή 50%, που αναμένεται να θεσπιστεί για εισοδήματα πέριξ των 100.000 ευρώ, να υπάρξουν και υψηλότεροι για ακόμη μεγαλύτερα εισοδήματα.

Στο στόχαστρο επίσης του υπουργείου θα μπουν οι φοροαπαλλαγές όπου η ολοκληρωτική κατάργησή τους θα επιφέρει εξοικονόμηση ύψους 3,6 δις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα