Thumbnail
Αγρότες και επιχειρήσεις θα πληρώσουν τα περισσότερα

Διπλάσιο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν ιδιώτες και επιχειρήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Επί της ουσίας 500.000 αγρότες θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τα ραβασάκια αυτά καθώς έχει ήδη ψηφιστεί η αύξηση της προκαταβολής φόρου που πληρώνουν στην εφορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η εφορία θα απευθυνθεί πρώτα στους αγρότες. Η αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες από το 27,5% στο 55% έχει ψηφιστεί ήδη και τώρα έρχεται η ώρα της εφαρμογής. Πρακτικά, για έναν αγρότη στον οποίο με την αρχική του φετινή δήλωση είχε βεβαιωθεί προκαταβολή φόρου 500 ευρώ, με τη νέα εκκαθάριση η προκαταβολή θα διπλασιαστεί στα 1.000 ευρώ.

Ανάλογες επιβαρύνσεις έρχονται και για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι ΑΕ και οι ΕΠΕ οι οποίες με τις διατάξεις νόμου που ψηφίστηκαν τον Ιούλιο θα πιάνονταν στην τσιμπίδα της αυξημένης προκαταβολής φόρου από το 2016, με τις προσθήκες που έγιναν τον Αύγουστο με το Μνημόνιο καλούνται να βάλουν από φέτος βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.

Οι ψηφισμένες διατάξεις ορίζουν αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 80% στο 100% για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες (εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τους οποίους η αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 75% από το 55% θα εφαρμοστεί το 2016), επίσης αναδρομικά για τα κέρδη του 2014.

Αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης κατά 279 έως και 1.146 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών, ενώ πολλαπλάσιες είναι οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν στην κατοχή τους σκάφη αναψυχής, πισίνες, αεροσκάφη, ελικόπτερα και ανεμόπτερα.

Οι πρόσθετοι φόροι οι οποίοι θα προκύψουν μετά τη νέα εκκαθάριση, στη βάση των αυξημένων προκαταβολών θα πρέπει να εξοφληθούν μαζί με τις τρέχουσες εναπομείνασες δόσεις του φόρου εισοδήματος, εκτός αν η ΓΓΔΕ αποφασίσει να δώσει νέες προθεσμίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Πρόγραμμα Υποστήριξης ΣΜΕΑΕ & ΤΕ 2025-2026: Τοποθέτηση αναπληρωτών ΕΕΠ/ΕΒΠ στην Α’ Αθήνας
Ανακοινώθηκε η διάθεση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού για την ενίσχυση της συμπερίληψης στην εκπαίδευση
Πρόγραμμα Υποστήριξης ΣΜΕΑΕ & ΤΕ 2025-2026: Τοποθέτηση αναπληρωτών ΕΕΠ/ΕΒΠ στην Α’ Αθήνας
απεργία στην Ιταλία
Πανεθνική απεργία στην Ιταλία για τη Γάζα – Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους
Διαδηλώσεις και μπλοκαρίσματα λιμανιών και συγκοινωνιών σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους
Πανεθνική απεργία στην Ιταλία για τη Γάζα – Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους
iky
ΙΚΥ 2025: Χρηματοδότηση για συνεργασία με πανεπιστήμιο της Μελβούρνης
Εγκρίθηκε η καταβολή δαπανών για το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΙΚΥ 2025 - 3.000 ευρώ για την ανάπτυξη συνεργασίας με πανεπιστήμιο της Αυστραλίας
ΙΚΥ 2025: Χρηματοδότηση για συνεργασία με πανεπιστήμιο της Μελβούρνης
Αναδρομικά συντάξεων: Τρίμηνο πληρωμών για τρεις κατηγορίες
Συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις στις παροχές που ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΘ
Συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις στις παροχές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ
Συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις στις παροχές που ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΘ