Thumbnail
Με γνώμονα τη "γραμμή" του Αλέξη Τσίπρα 

Με γνώμονα την προχθεσινή "γραμμή" του Αλέξη Τσίπρα να μην υπάρχουν σταρ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οι επιτελείς της Κουμουνδούρου οργανώνουν τις λίστες του κόμματος για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "mega" στόχος του προέδρου του κόμματος είναι να βρεθούν σε εκλόγιμες θέσεις οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργού και τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς που όλο τον προηγούμενο καιρό παρέμεναν σε δεύτερο πλάνο και στήριζαν με κάθε κόστος την κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθήνας καθώς δημιουργούνται εκεί περισσότερο από 6 κενές θέσεις μετά τις διαρροές προς τη Λαϊκή Ενότητα. Όπως όλα δείχνουν ο Νίκος Κοτζιάς προωθείται σε εκλόγιμη θέση είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είτε στην Α' Αθήνας αφού αποχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ωστόσο σίγουρα θα βρεθεί πίσω από τους Νίκο Βούτση και Νίκο Φίλη.

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθήνας, ενώ στην ίδια λίστα θα βρεθεί και ο Π. Σκουρλέτης. Στην εκλογική του περιφέρεια (Α΄ Αθήνας) παραμένει ο Γ. Σακελλαρίδης, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης βρίσκεται σε αναμονή για το που θα είναι υποψήφιος. Ο Δημήτρης Μάρδας και ο Νίκος Παρασκευόπουλος φαίνεται πως θα είναι υποψήφιοι στη Θεσσαλονίκη, ενώ διαφορετικές θα είναι οι περιφέρειες για τον Αριστείδη Μπαλτά και την Χριστόφορο Βεναρδάκη.

Πιθανότατα στην Β΄ Αθήνας θα είναι υποψήφιοι ο Γ. Θεωνάς, που παραιτήθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ και ο Λαοκράτης Βάσσης, οι οποίοι είναι από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς. Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας διοικητικής μεταρρύθμισης, Δ. Τσουκαλάς, που ήταν τέταρτος επιλαχών στη Β΄Αθήνας φαίνεται πως πηγαίνει σε εκλόγιμη θέση, ενώ ο Θ. Δρίτσας θα είναι τελικά υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά. Εκτός λιστών θα είναι ο Γ. Πανούσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Δύο ακόμη στελέχη ο Νίκος Τόσκας αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και ο Γ. Τσίπρας εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχουν στα ψηφοδέλτια, άγνωστο όμως αν θα είναι στο Επικρατείας ή σε μεγάλη εκλογική περιφέρεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί
«Δύο μέτρα και δύο σταθμά» για τις διευθύντριες σχολείων της Ερέτριας και της Ραφήνας και προβλήματα με τον Διευθυντή της ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας
Συνάντηση ΔΟΕ – ΥΠΑΙΘΑ: Καταγγελίες για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και υπονόμευση των Συλλόγων Διδασκόντων
«Δύο μέτρα και δύο σταθμά» για τις διευθύντριες σχολείων της Ερέτριας και της Ραφήνας και προβλήματα με τον Διευθυντή της ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας