Γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 προϊσταμένους: Ποιες προθεσμίες ανοίγουν με νέα εγκύκλιο

Κοινωνία 0

Το «μαγικό φίλτρο» που μετέτρεπε το χαρτί σε... δολάρια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πλαστογράφοι

H ρωσική αστυνομία συνέλαβε δύο πλαστογράφους που πωλούσαν ένα «μαγικό φίλτρο» το οποίο, όπως ισχυρίζονταν, μπορούσε να μετατρέπει σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων ένα απλό φύλλο χαρτί.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, οι δύο άνδρες, με καταγωγή από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ηλικίας 38 και 43 ετών, έδιναν στα θύματά τους φύλλα από μαύρο χαρτί και ένα «χημικό υγρό» ή «μαγικό φίλτρο» το οποίο υποτίθεται θα τα μετέτρεπε σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η απάτη ήταν καλοστημένη: μπροστά στον πελάτη, έριχναν την χημική ουσία πάνω στο φύλλο, το αντικαθιστούσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί με ένα αληθινό χαρτονόμισμα και πρότειναν στη συνέχεια στο θύμα τους να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά του σε μία τράπεζα.

Οι δύο απατεώνες διαβεβαίωναν ότι ήταν δυνατόν με αυτόν τον τρόπο να κατασκευάσουν έως και 20 εκατομμύρια δολάρια σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων. Για τις «υπηρεσίες» τους ζητούσαν, όπως ακριβώς έγινε στην περίπτωση του τελευταίου τους θύματος, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5 εκατομμυρίων ρουβλιών, ήτοι 68.000 ευρώ.

Τους δύο άνδρες συνέλαβε η αστυνομία, την οποία είχαν ειδοποιήσει παλαιότερα θύματά τους, την ώρα της συναλλαγής.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία