Thumbnail
"Δεν θα αφήσουμε να εμφανιστούν φαινόμενα του παρελθόντος"

Στοιχεία για το πρόγραμμα διανομής οπωροκηπευτικών σε απόρους
"Δεν θα αφήσουμε να εμφανιστούν φαινόμενα του παρελθόντος. Διασφαλίζουμε τη δίκαιη διανομή και τους στόχους του προγράμματος".
Αποσαφηνίζονται από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ορισμένα κρίσιμα στοιχεία σχετικά με το εγκεκριμένο από την ΕΕ πρόγραμμα δωρεάν διανομής οπωροκηπευτικών σε απόρους και πληγέντες από την οικονομική κρίση.

Σχετικά με τους ωφελουμένους παραγωγούς:

1. Πρόσβαση στην δωρεάν διανομή των προϊόντων θα έχουν με αναλογικότητα, όλες οι ενδιαφερόμενες Οργανώσεις Παραγωγών και μεμονωμένοι αγρότες, σε αντίθεση με το προηγούμενο καθεστώς «εξυπηρέτησης κατά προτεραιότητα».
2. Θα αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των επιτόπιων ελέγχων πριν την αναχώρηση των φορτίων και θα γίνονται για πρώτη φορά οριζόντιοι επιτόπιοι έλεγχοι πριν από την παραλαβή των προϊόντων από τους δικαιούχους.
3. Θα ορθολογικοποιηθούν τα ποσοστά συμμετοχής του νωπού προϊόντος προς μεταποίηση και θα βρεθούν οι βέλτιστες σχέσεις.
4. Θα ενημερωθούν αντικειμενικά όλες οι μονάδες μεταποίησης των προϊόντων, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα αποκλεισμών.

Σε σχέση με τους τελικούς αποδέκτες - δικαιούχους:

1. Η διανομή των προϊόντων γίνεται για πρώτη φoρά με την εποπτεία του καθ΄ ύλην αρμόδιου υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Αν. Υπουργού Θεανώς Φωτίου.
2. Πρόσβαση στην παραλαβή των προϊόντων θα έχουν όσοι πραγματικά τα έχουν ανάγκη, με βάση κυρίως οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και όχι με αμφιλεγόμενες οριζόντιες κατηγοριοποιήσεις.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου είπε χαρακτηριστικά για το θέμα: «Δεν θα αφήσουμε να εμφανιστούν φαινόμενα του παρελθόντος. Διασφαλίζουμε τη δίκαιη διανομή και τους στόχους του προγράμματος. Αυτό είναι και η καλύτερη απάντηση σε όσους, για δικούς τους λόγους, μιλούν για εμπόδια και αποκλεισμούς»  

skai.gr/

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιεπ
Από σήμερα Τρίτη οι αιτήσεις για τη μεγάλη επιμόρφωση 37 προγραμμάτων για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών
Περίοδος αιτήσεων: Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025, 14:00 – Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025, 14:00
Από σήμερα Τρίτη οι αιτήσεις για τη μεγάλη επιμόρφωση 37 προγραμμάτων για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών
η γλώσσα των παιδιών
Η δύναμη του λόγου μας: οι λέξεις που χτίζουν κόσμους μέσα στα παιδιά
«Η γλώσσα δεν είναι απλώς ένα μέσο επικοινωνίας. Είναι το θεμέλιο της σκέψης και της αυτοαντίληψης. Ο Lev Vygotsky (1978) τόνισε πως η εσωτερική...
Η δύναμη του λόγου μας: οι λέξεις που χτίζουν κόσμους μέσα στα παιδιά
δίκη
Η δικαιοσύνη στα χέρια των μαθητών: Υποδειγματικές δίκες στα Χανιά
Μαθητές στα Χανιά «έντυσαν» τις σχολικές αίθουσες με αέρα δικαστικού μεγάρου, δικάζοντας… συμμαθητές τους. Και στο τέλος, καταχειροκροτήθηκαν.
Η δικαιοσύνη στα χέρια των μαθητών: Υποδειγματικές δίκες στα Χανιά